avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara , in data de 23.09.2020 , aproximativ la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara , in data de 23.09.2020 , aproximativ la ora 1:30 ...

Buna seara , in data de 23.09.2020 , aproximativ la ora 1:30 ,am fost oprit pe raza orasului Brasov de catre un echipaj de la politia rutiera pentru in control de rutina , am fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.00 alcool in aerul respirat , mi sau veificat actele , control in masina ,starea tehnica masinii , ca intr-un final sa mi se faca si un control pentru substante psihoactive cu aparatul Dragger Drugtest 5000 , care spre surprinderea mea a dat rezultatul pozitiv la amfetamina, fiind un fals pozitiv. Am incercat sa-i explic agentului ca nu am consumat niciodata asa ceva si sa mai facem un test , respectivul nu a vrut si i-am zis sa mergem la analize de sange si urina . Din discutiile care le-am avut ei au zis ca rezultatele o sa vina in maxim 48 de ore , cred ca m-au mintit ca sa scape de mine care tot puneam intrebari! Intrebarea este eu am primit o dovada fara drept de circulatie pana vin rezultatele deja au trecut aproximativ 10 zile , eu depinzad de permisul de circulatie , pentru a merge la servici.Care este calea legala prin care imi pot relua dreptul de circulatie pana vin analizele , eu neavand nici o emotie in privinta rezultatului lor , adica sunt nevinovat. Va multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar in cazul dovezii cu drept de circulatie se poate solicita prelungirea dreptului de circulatie. Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat. La Bucuresti rezultatele dureaza cateva luni. Pentru celeritate formulati cerere la organul de up sa platiti dvs contravaloarea analizelor.
Va multumesc pentru raspuns , dar totusi eu nu am nici o explicatie logica, de ce ar dura cateva luni niste rezultate? Materialul, in speta (urina/sangele) nu se degradeaza in timpul acesta?O sa merg sa platesc analizele , dar totusi este trist sa dureze cateva luni niste analize si unui om onest sa i se suspende dreptul de a conduce din cauza unui test rapid care are o rata destul de ridicata de fals pozitiv sau fals negativ.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
George C I, utilizator
Eu asa stiu ca daca se contesta p.v. de contraventie la instanta, primiti certificat de grefa de la judecatoria la care ati contestat p.v. si pe baza acelui certificat primiti inapoi permisul pana se pronunta instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@pilu:
Ce știți dvs se aplica în cazul contravențiilor, în cazul de fata este vorba de un dosar penal, procedura este alta.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
A venit si rezultatul negativ ( zero ) , in 23.09.2020 am fost oprit , pe 08.03.2021 rezultatul a fost gata , am facut 3 cereri la procuror pentru conventie de plata care au fost respinse , in pe 30,05.2021 au fost platite de IPJ Brasov , pe 11.06.2021 au plecat de la INML Bucuresti spre IPJ Brasov cu posta militara, am sunat in fiecare saptamana si ziceau ca nu au ajuns , mi se pare ireal! Se poate ca eu in data de 29.07.2021 inca sa am permisul retinut si suspendat tinand cont ca rezultatul este negativ?! Si cireasa de pe tort agentul care are dosarul meu in lucru a fost in concediu si cand a venit din concediu a plecat la specializare si cica nu are cine inca sa mi faca dosarul cu propunere de clasare pentru al trimite la procuror!Vi se pare normal?

Alte discuții în legătură

Testare drugtest, fals pozitiv, ce se poate face? GreatC GreatC Bună ziua, Vă scriu în legătură cu o situație foarte nasoală din punctul meu de vedere, ieri 22/01/2023 am fost oprit de un echipaj de la poliția ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o problema, prima oara cand am fost oprit ... Soft321 Soft321 Buna ziua. Am si eu o problema, prima oara cand am fost oprit de politie am fost pozitiv la DrugTest pentru consumul de amfetamina, am fost dus la probele de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in februarie 2023 am fost oprit de un echipaj de politie ... asdfg123 asdfg123 Buna ziua, in Februarie 2023 am fost oprit de un echipaj de politie pentru verificarea documentelor si testarea cu aparatul drug test pentru prezenta ... (vezi toată discuția)