avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Testare Drugtest, fals pozitiv, ce se poate face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Testare Drugtest, fals pozitiv, ce se poate face?

Bună ziua,

Vă scriu în legătură cu o situație foarte nasoală din punctul meu de vedere, ieri 22/01/2023 am fost oprit de un echipaj de la poliția rutieră efectuând filtre pe ambele sensuri de circulație într-un sat din județul Alba, mi-au cerut actele mele și ale mașini, le-am pus la dispoziție după care am fost întrebat dacă am consumat băuturi alcoolice le-am spus că nu, mi s-a făcut testarea pentru alcool, rezultatul a fost 0, ulterior m-au întrebat dacă am consumat droguri le-am comunicat că nu, la fel mi s-a făcut testarea cu aparatul Drugtest și de aici începe "distracția", la prima testare a apărut pe aparatul lor "Invalid" la majoritatea testelor ce se făceau, mi-au spus că în acest caz trebuie repetat testul, ok, mi s-a dat un alt bețișor cu burete ce trebuie "plimbat" prin gură, am repetat efectiv testul și surpriză, la 2 teste le-a apărut "Se recomandă test de laborator" sau ceva de genul, mi-a spus că va trebui să mergem la spital pentru recoltare de probe biologice, am fost de acord, am mers cu ei mi s-au recoltat probe după care am mers la sediul de poliție unde mi s-a comunicat faptul că permisul de conducere mi-a fost suspendat și că mi se v-a elibera o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație până la rezultatul analizelor de laborator.

Tot ceea ce mi s-a întâmplat mi se pare un abuz, eu neconsumând susbstanțe psihoactive droguri sau alte chestii de niciunfel, culmea este că nu am luat nici alte tratamente medicale care ar fi putut influența acel aparat Drugtest, din ce am mai căutat pe internet am înțeles că sunt foarte multe cazuri ca al meu și mi se pare total aiurea să stai cu permisul suspendat pur și simplu fără să fi făcut nimic ilegal.

Aș dori să știu din punct de vedere Juridic ce se poate face și dacă există anumite șanse de redobândire a permisului auto până la venirea rezultatelor de la laborator, rezultate care vor fi cu siguranță 0 și atunci am înțeles că mai am de așteptat undeva la 1-2 luni până ce se ocupă Poliția de actele necesare clasării dosarului.

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:02, 25 August 2023
Nu sunteti singurul in situatia asta si nu stiu daca va ajuta un proces, legea si aparatele de testare sunt proaste in a feri soferul de buna credinta de abuzuri (cititi macar link-ul din ultimul raspuns) :
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Daca aveti certitudinea ca nu ati consumat substante interzise,solicitati probe suplimentare la IML=sange,urina- ,care daca va sunt negative le puteti preenta autoritatilor pentru urgentare solutionare dosar
@ynocentta
Probele s-au recoltat deja. Problema apare de la permisul care e retinut doar pentru un rezultat incert (nu cred ca suspendat, pentru ca ar fi fost necesar un PV de contraventie pentru asta) si exista un dosar de cercetare penala. Pina cind vin rezultatele cam "stai pe bara" .
Bună, mi s-au recoltat deja probe de sânge și urină, problema este că din ce am înțeles toată treaba asta va dura undeva la 5-8+ luni până voi avea dreptul să îmi ridic permisul de conducere ceea ce nu mi se pare absolut deloc ok și aș dori să acționez cumva în instanță și chiar să cer daune morale.

Până una alta am fost astăzi la o clinică privată pentru a îmi face separat încă un rând de analize, problema este că nu am găsit nicio clinică care să recolteze probe pentru depistarea drogurilor din sânge decât din urină, dar din ce am înțeles cele din sânge pot fi depistate până la 24 de ore în urmă iar cele din urină până la 4 zile în urmă, așadar am fost de mi-am făcut analize din urină, am discutat și cu un avocat, i-am explicat despre ce e vorba, urmează să ridic peste 2-3 zile rezultatul analizelor și le voi da avocatului să le depună la dosar după care vom face demersurile necesare ce se impun.

Am înțeles și eu că sunt foarte multe cazuri de genul și nu înțeleg efectiv de ce nu se poate face ceva pentru a se anula autorizația de folosire a acestor aparate care lasă mulți șoferi fără permis de conducere.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
GreatC, utilizator
Problema dvs. e ca va luptati cu o procedura legala, faptul ca permisul e retinut/suspendat, ziceti-i cum vreti, pina la finalizarea testelor si a urmaririi penale nu va poate fi dat inapoi, acum, de instanta.
Nu mai suflati in alcooltester si nu mai dati proba de saliva la Drugtester, legea nu pedepseste asa ceva. Cereti direct ca politia sa apeleze la procedura recoltarii de probe biologice.

Alte discuții în legătură

Timpul in care inml este obligata sa efectueze un drugtest ?! George C I George C I Exista un termen limita , in care INML are obligatia sa efectueze analizele unui test pentru indentificarea aunumitor substante in sange/urina?Si daca da care ... (vezi toată discuția)
Contestație privind rezultatul probelor biologice Calin codrea Calin codrea Contestație privind rezultatul probelor biologice la sange și urina. Bună seara în primul rand numele meu este Calin și am o nelămurire acum 1 ... (vezi toată discuția)
Cocaină în test de salivă în urma unor săruturi Rgjfdcngxcvhhn Rgjfdcngxcvhhn Buna ziua , am avut un incident cu o fata , am ieșit la câteva întâlniri dar nu mi-a dat nimic de bănuit , aceasta lua cocaina , deși mi-a ascuns am ... (vezi toată discuția)