avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Marijuana la volan / Conducere sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Marijuana la volan / Conducere sub influenta substanetelor pshihoactive

In data de 25 februarie 2020 am fost oprit de un echipaj de politie, iar acestia mi au cerut sa ma dau jos pentru a verifica masina... dupa un control foarte aspru...polististul a simtit un miros de marijuana, acesta nu a gasit nimic..neavand testul ( drugtest) acesta a decis sa mergem la iml pentru recoltarea probelor de urina si de sange, buletinul meu si permisul erau la politist.. am mers cu masina de politie la sectia 9 unde apartineau politistii, unul dintre ei a ramas acolo cu buletinul si permisul meu.. apoi eu cu un politist si un jandarm am mers catre iml.. am ajuns la iml si doamna de acolo se certa cu politistii ca, cum si au dat ei seama fara sa imi faca drugtest ca eu sunt drogat.. si ca nu are cum sa imi ia sange..politisti insistau iar doamna le a cerut buletinul meu...dar buletinul meu era la sectia de politie..politistii isi dadeau mesaje si cerea poza cu buletinul meu de la sectie.. pana la urma mi a luat sange...apoi am plecat cu masina de politie la sectie, acolo am declarat ca in urma cu vreo 4- 5 ore am tras cateva fumuri dintr o tigara cu marijuana .. apoi politistii mi au suspendat permisul de conducere pe o perioada nedeterminata. Eu am intrebat... ce fac acum cum imi iau permisul.. ei mi au raspuns " o sa te sune cineva "... nu m-a sunat absolut nimeni...
Ce trebuie sa fac ?
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2020
Valentindaniel9, utilizator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 alin. 2 c.p.
Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
In functie de rezultatul probelor biologice, se poate solicita o expertiza care sa stabileasca daca la momentul respectiv erati sub influenta substantelor psihoactive si daca aveati alterata capacitatea de a conduce.
Masura retinerii permisului nu mi se pare tocmai legala in conditiile in care nu au avut aparat sa va testeze pentru droguri.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut fara drept de circulatie Edwin12 Edwin12 Buna ziua , Acum doua saptamani mi a fost retinut permisul fara drept de circulatie , intamplarea a avut loc in Bucuresti , eu fiind din Constanta Eram ... (vezi toată discuția)
Cocaină în test de salivă în urma unor săruturi Rgjfdcngxcvhhn Rgjfdcngxcvhhn Buna ziua , am avut un incident cu o fata , am ieșit la câteva întâlniri dar nu mi-a dat nimic de bănuit , aceasta lua cocaina , deși mi-a ascuns am ... (vezi toată discuția)
Testare drugtest, fals pozitiv, ce se poate face? GreatC GreatC Bună ziua, Vă scriu în legătură cu o situație foarte nasoală din punctul meu de vedere, ieri 22/01/2023 am fost oprit de un echipaj de la poliția ... (vezi toată discuția)