avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Timpul in care INML este obligata sa efectueze un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Timpul in care INML este obligata sa efectueze un drugtest ?!

Exista un termen limita , in care INML are obligatia sa efectueze analizele unui test pentru indentificarea aunumitor substante in sange/urina?Si daca da care este acesta?Daca ele sa zicem sunt recoltate astazi iar testul este facut de exemplu dupa 3 luni , mai au valoare juridica?Probele nu se vor ''deteriora'' din cauza trecerii timpului? Multumesc !
Logic!
Multumesc pentru efortul depus , dar raspunsul dvs este vag si nu inteleg la care dintre intrebari ati raspuns !
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Drugtestul este aparatul din dotarea politiei romane folosit pentru detectarea consumului de droguri.
Testarea cu Drugtest se face din salivă, acesta putand detecta 6 tipuri de droguri. Daca la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana este condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactiva.
Mostrele biologice ce pot fi recoltate de la persoanele implicate în evenimente sau împrejurări în legătură cu traficul rutier, în vederea determinării prezenţei în organism a substanţelor psihoactive, sunt reprezentate prin sânge şi urină.
Daca sunt pastrate in conditii optime conf. normelor metodologie, nu trebuie facuta analiza imediat.
De exemplu, la Bucuresti vine raspunsul la analize si dupa 3-4 luni.

OK , multumesc pentru raspuns , dar in cazuri de fals pozitiv la acest aparat si in cazul cum este al meu , care nu am consumat niciodata substante de genul acesta mi se pare o incalcare a drepturilor mele , in speta acela de a conduce un autovehicul , de ce nu se poate urgenta?Pentru ca rezultatul acetui aparat in opinia mea este doar un indiciu si nu o proba ! Daca era proba nu se mai facea analiza urinei si a sangelui! Care ar fi procedura prin care as putea urgenta tot procesul acesta , eu depinzand de permisul acesta la locul de munca , fiind in imposibilitatea de a profesa !
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru celeritate angajati-va avocat care sa depuna demersuri legale in scopul urgentarii cauzei.

Alte discuții în legătură

Testare drugtest, fals pozitiv, ce se poate face? GreatC GreatC Bună ziua, Vă scriu în legătură cu o situație foarte nasoală din punctul meu de vedere, ieri 22/01/2023 am fost oprit de un echipaj de la poliția ... (vezi toată discuția)
Salutare! GeorgeMarafet GeorgeMarafet Va salut, în data de 19 Octombrie 2018 am fost oprit de un filtru de politie unde am fost testat pentru alcool rezultatul a fost 00:00, după mai multe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul ... Andrei995 Andrei995 Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul auto testat preliminar cu ajutorul unui mijloc tehnic” și pun accent pe preliminar, ... (vezi toată discuția)