avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima

Buna ziua,
În data de 11 decembrie 2017,am fost implicat intr-un accident de circulatie cu victimă. Mai precis,conducând autoturismul personal am acrosat un biciclist(in localitate) care se deplasa pe aceeași direcție de mers,acesta neavând vesta reflectorizanta, bicicleta de asemenea neechipata cu nici un fel de obiect reflectorizant,în condițiile lipsei totale a iluminatul public.Viteza mea de deplasare a fost de 58 de km la ora, iar victimei i s-a stabilit o alcoolemie de 1,94 la mie.Datorita traiectoriei in zig-zag a biciclistului, a fost imposibil să-l evit, ca urmare acesta a cazut și s-a lovit la cap, iar după 45 de zile de spitalizare, a decedat. Mie mi s-a întocmit inițial dosar pentru vătămare corporală, ulterior sa mi se schimbe încadrarea în ucidere din culpă. Permisul mi s-a reținut,pana la soluționare,cu dovada inlocuitoare care trebuie înnoită in fiecare lună. Mi s-a spus că dosarul trebuie trimis la expertiza pentru masuratori amănunțite. După un an,dosarul s-a întors fără nici un rezultat, ca urmare procurorul a hotărât ca dosarul trebuie trimis la București pentru o altă expertiză. Au trecut aproape 3 ani de la accident in care eu încă nu știu nimic despre finalitatea expertizei. De cate ori cer informații mi se spune doar ca osarul încă nu a venit.Intrebarea mea este daca nu trebuie să există o limita de timp pentru a finaliza o astfel de expertiză,iar după terminarea expertizei ce poate urma?
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2020
acard, utilizator
Daca este vorba despre expertiza tehnică privind dinamica producerii accidentului... Aveți posibilitatea să o achitați dumneavoastră pentru a fi efectuată mai repede..., Iar dosarul să prindă un pas înainte!
Dacă deja s-a început, ea fiind suportată din fondurile statului... Trebuie să reveniți cu cereri la Parchet în vederea finalizării acesteia. Expertul tehnic nu este ținutul de un termen limită pentru efectuarea lucrării, acesta putând fi în concediu pe perioada verii sau putând avea și alte expertize în lucru...
Se urmărește totuși ca acesta să finalizeze lucrarea între un termen rezonabil.
Vă duc la cunoștință că aveți dreptul la expert parte.
Odată comunicată la dosarul cauzei expertiza poate fi supusă unor obiecțiuni pe care le puteți formula în calitatea pe care o aveți în dosar.
Sigur că trei ani sunt mulți pentru cercetare, însă dacă întrebați organele de anchetă vi se va răspunde că au multe dosare în lucru...
Totuși dacă ați avea un avocat care să țină pulsul dosarului posibil că lucrurile ar merge mai repede...
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului? ruonscalafat ruonscalafat o expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului, fara sa vada masina si bicicleta (decat in fotogtafiile ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto eleclaudel eleclaudel Buna seara,in urma cu 2 ani am avut un accident auto , rezultand moartea unui pasager. Dosarul meu a fost trimis in alt oras,unde acolo, din cate am ... (vezi toată discuția)