avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victime, vatamare din culpa, NUP - se mai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victime, vatamare din culpa, NUP - se mai suspenda/anuleaza permisul?

daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei tehnice considera ca soferul este nevinovat si da solutia de NUP si nu trimite dosarul in instanta, soferului i se mai suspenda sau anuleaza permisul de conducere?
Pana la solutia de NUP soferului i se suspenda dreptul de a conduce, insa i se elibereaza dovada de circulatie pe care o poate reinnoi prin cerere la procuror.
La momentul solutionarii procesului prin rezolutia de NUP(daca se stie ca asa se va solutiona), soferul se duce la serviciul permise si inmatriculari cu rezolutia procurorului si isi ia permisul inpoi.
Nu se mai da nicio sanctiune de anulare a permisului.
Nu se va mai dispune anularea permisului de conducere, odata cu solutia de neincepere a urmaririi penale.


~ Conținut șters la cerere ~
Are suspendat dreptul de a conduce pe durata cercetarilor.
Art.219 HG 1391/2006
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;
au trecut 3 ani de la producerea accidentului si nu a fost suspendat permisul de conducere pe perioada cercetarilor.
in deschiderea topicului cred ca am gresit eu cand am apreciat ce se intampla in cazul in care procurorul da NUP.asta este speranta noastra.
cazul ne cam da batai de cap ptr ca politia a facut incadrarea de vatamare din culpa dar nu a suspendat permisul pe perioada cercetarilor, a dispus expertiza tehnica pe care am platit-o si am contestat-o, mentionez ca contestarea raspunsurilor la obiectivele stabilite nu au fost facute de catre un alt expert.
intrebarea mai corecta ar fi fost: daca politia a facut incadrarea la vatamare din culpa si nu a suspendat dreptul de a conduce, ce solutie ar mai putea da procurorul ?
personal, nu vad motivul ptr care politia sa trimita dosarul la parchet din moment ce a facut incadrarea la vatamare din culpa dar nu a suspendat dreptul de a conduce !
sper sa fi fost mai explicit de data aceasta.

multumesc tuturor ptr opinii.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului utilizatorDragos utilizatorDragos Buna ziua , sunt cercetat pentru fuga de la locul accidentului , eram intr-o localitate si un biciclist nu a vazut ca eram in depasirea lui si a incercat sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto RaluAlexCip RaluAlexCip Pe 04 noiembrie am intrat cu masina intrun taxi care a franat brusc la trecere. In taxi o doamna a acuzat dureri cervicale, a venit salvarea, la spital nu a ... (vezi toată discuția)