avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis auto

Pe 04 noiembrie am intrat cu masina intrun taxi care a franat brusc la trecere. In taxi o doamna a acuzat dureri cervicale, a venit salvarea, la spital nu a avut nevoie de ingrijiri. Soferului masinii noastre i s-a retinut permisul in vederea cercetarii si a primit dovada cu drept de circulatie pana in 19.11.12. Pe 19.11.12 nu a mers la Udriste sa prelungeasca valabilitatea dovezii aferente. In 29.12.12 a fost oprit de Politie si i s-a intocmit dosar penal pentru ca circula fara acte in regula. I s-a dat o noua dovada fara drept de circulatie.
Care este calea cea mai scurta de a reintra in posesia permisului sau a unei alte dovezi cu drept de circulatie si drept de prelungire? Am inteles ca in cazul solutionarii de catre procuror cu rezolutia NUP, urmeaza implicit suspendarea permisului 90 zile, fapt care l-ar afecta enorm, avand in vedere ca are un job strict legat de masina (vanzari). Ce e de facut?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters276281 , utilizator 17:08, 8 Ianuarie 2013
Dovada se pote prelungi pana la definitivarea cercetarilor.
Multumesc, dar la terminarea cercetarilor ce se poate face pentru a evita cele 90 de zile de suspendare? In cadrul celor 90 de zile dupa NUP se poate obtine o alta dovada? Ideea este ca si o saptamana fara dreptul de a conduce il va ruina financiar...
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
RaluAlexCip, utilizator
Dupa terminarea cercetarilor, se va propune masuri impotriva dvs, printre care suspendarea permisului.
Atentie insa pentru ce fapta este cercetat ( vatamare , conducere fara permis). Ma refer la fapta din 29.12.2012
Este cercetat pentru conducere fara permis (dovada expirata). Am inteles ca se poate obtine NUP, impreuna cu amenda administrativa, dar vine la pachet cu suspendarea 90 de zile. Examinarea 13 din 15 ar reduce la 30 de zile (daca ar fi posibila), insa tot este foarte mult. Ce alte solutii ar mai fi? Tot caut pe net si nu gasesc...

Multumesc frumos!
In aceste conditii ( conducere fara permis), nu se poate obtine prelungirea doveziii. Dovada se putea prelungi numai pentru prima fapta, pana la definitvarea cercetarilor. Ramane de vazut propunerile facute de catre politie si inaintate procurorului. In aceasta situatie este bine ca dosarul sa se solutioneze repede

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala! vulcanescu35 vulcanescu35 buna seara, pe data de 15.10 am avut un accident cu vatamare corporala a doua persoana, mentionez ca se aflau in masina cu care am intrat in coliziune, vina ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere prelungire dovada AdrianBarbu AdrianBarbu Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. In urma cu 2 luni am atins usor pe trecerea de pietoni o doamna. Eu treceam pe culoarea verde si urma sa virez ... (vezi toată discuția)
Am condus cu numere expirate liviucip liviucip buna, as dori sa aflu daca m-ar putea reprezenta un avocat in legatura cu permisul auto care mi-a fost retinut din cauza conducerii cu numere expirate, as ... (vezi toată discuția)