avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus cu numere expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus cu numere expirate

buna, as dori sa aflu daca m-ar putea reprezenta un avocat in legatura cu permisul auto care mi-a fost retinut din cauza conducerii cu numere expirate, as dorii sa imi recuperez permisul mai repede,mentionez ca au trecut mai mult de 3 luni de la incident.
Cel mai recent răspuns: liviucip , utilizator 21:52, 4 Februarie 2011
Permisul nu il puteti recupera,bineinteles in functie de ce hotarasc procurorul si judecatorul, mai repede decat altii care sunt in aceasi situatie.
Eu cred ca fiecare trebuie sa ne asumam greselile,mici sau mari.
Tinand cont ca teoretic este vorba de un dosar penal, ar fi mai bine sa lasati totul sa curga de la sine.. Fapta se incadreaza in art 85 din OUG 195/2002. Anul trecut am avut 2 prieteni la interval de 2 luni in aceeasi situatie. Primul s-a dus pe capul procurorului si s-a ales cu 3000Ron amenda :D . Al doilea (poate din noroc .. poate nu) Dupa 3 luni de "cercetare" +cam 15-20 zile pana sa apara in fata acestuia, s-a ales cu NUP.
Dar! pe perioada cercetarii a fost la politie pentru reinoirea dovezii, iar dupa solutionarea cazului si suspendarea permisului pe 90 de zile a mers iar la politie pentru a da examenul de reducere al suspendarii (sunt anuminte conditii care interzic asta dar presupun ca nu e cazul).
Sper sa iti fie de folos cele relatate.
In majoritatea cazurilor de acest gen,procurorul aplica o sanctiune cu amenda administrativa si S.U.P,deoarece fapta reprezinta un pericol social minim,chiar deloc.depinde si de cel cercetat daca are sau nu atecedente penale.Amenda administrativa este de amxim 1000 lei + cheltuieli juridice,pana la primirea rezolutiei de .s.u.p poate dura foarte mult pana la un an,in functie de nr. de dosare pe care le are procurorul in lucru,incercati cu o cerere pentru prelungirea dovezii de circulatie,asta in cazul in care ati primit dovada cu drept de circulatie.
In functie de circumstante,de atitudinea procesuala a faptuitorului,exista poisbilitatea aplicarii unei amenzi administrative a procurorului,conf.art.18/1 c.pen.
Insa nu este obligatoriu...
Va multumesc pentru raspunsuri, as dorii sa mentionez amanunte, masina am adus-o din germania si avea numere de zoll, germania, expirate, care mi-au fost retinute impreuna cu permisul, pentru care am primit dovezi, iar dovada pentru permis e fara drept de conducere, pe dovada scrie "conducerea unui autovehicul pe drumurile publice neinmatriculat si cu numar fals", (eu stiu ca e o diferenta dintre numar fals si expirat)am facut declaratie la politie si mi s-a spus ca am sa fiu contactat. mentionez ca incidentul a avut loc pe data de 13.11.2010 iar nca nu am fost contactat.
As dorii sa stiu cum m-ar putea ajuta un avocat, pentru o dovada cu drept de conducere sau altceva.
Ar fi bine sa fac o consultatie la un avocat?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus cu numere expirate iancu_madalina iancu_madalina Buna ziua. Acum o luna de zile am fost oprit de politie iar numerele rosii provizori erau expirate. Acum nelamurirea mea este ca a trecut o luna si eu nu stiu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Numere germania (posibil expirate) adhyguru adhyguru MA NUMESC ADY, am avut un opel cu nr de germania(nu provizorii), sunt din provincie si am ajuns in data de 17 febr 2009 in bucuresti cu ceva probleme ... (vezi toată discuția)