Buna ziua. Acum o luna de zile am fost oprit de politie iar numerele rosii provizori erau expirate. Acum nelamurirea mea este ca a trecut o luna si eu nu stiu nimic de permisul meu de sofer sau daca o sa fac inchisoare...si va rog daca imi puteti spune unde sa merg sa ma interesez daca dosarul meu a fost trimis de la procuratura la judecatorie. va rog sa imi spuneti si mie daca puteti pentru ca sunt disperat ca nu stiu ce soarta o sa am. Va mutumesc mult.
Probabil ca dosarul se afla inca la Politie, urmand a se intocmi dosarul in vederea imnanarii procurorului pentru a dispune sau nu inceperea urmaririi penale. Parerea mea este ca va trebui sa intrebati la institutia care v-a retinut permisul, insotit de dovada care, probabil, v-a fost inmanata la data retinerii permisului.
Banuiesc ca vi s-a intocmit un proces-verbal de constatare a contraventiei. Acest document putea fi contestat, iar dumneavoastra aveati dreptul de a conduce in continuare (nu autoturismul cu numere provizorii expirate) pana la ramanerea definitiva si irevocabila a deciziei instantei.
Nu va speriati, ca inchisoare nu faceti asa de usor, insa ma mira ca ati stat si ati asteptat fara sa faceti nimic.
Intr-adevar, conducerea unui autoturism cu numere de inmatriculare expirate este infractiune (sper sa nu ma insel), insa ar fi aberant sa patiti ceva.
Va rog sa consultati imediat un avocat.
Pentru infractiune nu se face proces-verbal de contraventie,dosarul se afla inca la politie la cercetari penale unde o sa fiti chemat ca sa dati declaratii,iar cand sunt stranse toate datele la dosar se trimite la parchet cu o propunere din partea politiei,in asemene situatii se propune .S.U.P iar de cele mai multe dati procurorul este de acord,depinde si de persoana cercetata ,sa nu aibe atecedente penale, sa fie sincera si sa regrete fapta. Cand v-a ajunge dosarul la procuror o sa fiti chemat si audiat de acesta,deci daca nu ati fost la procuror dosarul se afla la politie.Pana la solutionarea dosarului trebuie sa asteptati intre 4 luni si pan la peste 1 an,depinde de numarul de dosare pe care le are procurorul in lucru.
Problema este ca am fost chemat de mai muteori la politie pentru declarati si nu am primit nici o dovada de circulatie pentru a putea conduce. Si ar mai fi o problema...am antecedente penale dar a trecu 5 ani de atunci dar nu mi-am facut reabilitarea si nici nu am mai comis o alta infractiune. Deci ca sa fiu sigur pot sa mer la sediu de politie unde mia fost retinut permisul pentru a intreba de dosarul meu? si inca ceva...am avut niste cunostinte si am vb cu ele pentru ami rezolva cazul mai repede si acele persoane mi-a spus ca in decursul saptamani trecute va trebui sa imi vina prin posta definitiva dar nu a mai ajuns nici acum,si dupa ce am vb cu procurorul a doua zi am fost chemat din nou la politie pentru noi declaratii. nu stiu ce sa mai fac si mie frica sa nu fac puscarie din cauza asta. Multumesc mult pentru raspunsuri