avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere germania (posibil expirate)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere germania (posibil expirate)

MA NUMESC ADY, am avut un opel cu nr de germania(nu provizorii), sunt din provincie si am ajuns in data de 17 febr 2009 in bucuresti cu ceva probleme personale. din nefericire ptr mine, am ajuns in zona sect 1 unde agentii din militie sunt cei mai vigilenti din lume, astfel ca la un control de rutina au crezut ei de cuviinta ca masina mea ar putea fi radiata in germania iar numerele expirate. ca urmare a faptului ca nu am putut ¨cotiza¨ cu suma de 100 euro, mi-au retinut brieful mic, placutele de inmatriculare si permisul de conducere, pentru fiecare in parte m-i s-a eliberat dovada. si m-i s-a intocmit desigur si dosar penal. dupa 15 zile a expirat dovada ptr permis si am ajuns la bucuresti sa o prelungesc, in schimb am fost sfatuit de cineva(militean) la udriste sa depun o cerere catre procuror sa dispuna prelungirea dovezii de circulatie, urmand sa revin cu un telefon peste 14 zile sa vad daca procurorul a aprobat prelungirea dovezii. credeti ca am procedat bine? care e cea mai rea varianta care ar putea sa mi se intample? dar varianta cea mai buna? ce se va intampla cu permisul meu de conducere? cam cat timp dureaza solutionarea dosarului? mentionez ca am cazierul alb. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: saxx , utilizator 12:57, 5 Martie 2009
salut
Pe brieful mare jos trebuie sa scrie daca masina este radiata,iar pe nr. de germania sunt niste buline lipite care se iau jos daca masina este radiata,daca masina a fost adusa cu numere de tzoll valabile o luna automat cumparatorului i se face un brief nou cu numele lui,brieful vechi tainduse in cateva locuri asta insemnand ca masina sa radiat din circulatie in germania.In asemenea cazuri solutionarea cea mai des intalnita este amenda administrativa de max. 1000 lei+cheltuieli juridice,dupa ce platesti amenda recuperezi permisul.Finalizarea dosarului dureaza de la cateva luni pana la un an,in cazul eliberarii unei dovezii cu drept de circulatie procurorul va dispune prelungirea acesteia din 30 in 30 de zile pana la solutionarea dosarului.Iti propun sa traduci brieful si sa vezi ce scrie.Succes
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
rares85, utilizator
Omule, iti dai seama ca este radiata.
Crezi ca exista nemti prosti care vand masina dar platesc taxe in continuare ?
Poate daca esti ruda cu persoana din germania, dar si atunci, poate plateste pt. tine (adica tu ii trimiti banii regulat), asta in cel mai fericit caz.
Si normal ca brieful mare, nu il are la el cand circula, poate chiar nu il are deloc. Daca il are sau l-a avut atunci sunt sigur ca 90 % stia si el ca nu e in regula, pt. ca nu iti trebuie studii superioare sa vezi ca e taiat la un colt si are stampila cu ausgeschlossen sau ausgemeldet sau ce naiba e. De curiozitate si tot te informezi ce naiba inseamna, cel mai bine inainte de a cumpara. Daca nu, inseamna ca iti place sa iti complici viata.
Acuma asta e, s-a intamplat, nu mai poti sa schimbi nimic.
Eu zic sa te uiti si pe alte topicuri ca mai sunt pe aici asemanatoare (cu nr. expirate), dar care se incadreaza toate la circulat cu autovehicul nu numere false.
Si nu, nu e adevarat, nu dupa ce platesti amenda primesti permisul.
Daca sentinta se da mai repede de 90 de zile, poti sa sustii o reexaminare si dupa 90 de zile ti se inapoiaza permisul, nu mai devreme de termenul asta. Daca procesul se incheie dupa 90 de zile, sau daca nu vrei sa sustii reexaminarea, permisul ti se inapoiaza dupa 120 de zile. Ai tot interesul sa termini cu procesul in 120 zile, orice zi dupa acest termen nu te avantajeaza, evident. Cu procesul in cazul tau e mai dificil, provincie-Bucuresti, iti zic numai ca si daca ti se intampla in orasul tau, la felul cum merge justitia in tara asta, poti sa te consideri un om f. norocos daca obtii sentinta mai repede de 120 zile.

Saxx la unele afirmatii nu prea ai dreptate,poti cumpara o masina neradiata din germania(nu ar fi primul caz)dar vei intampina probleme la inmatriculare pentru ca va trebuii sa-o radiezi si sa platesti impozitul neamtului in caz ca nu la platit(neamtul nu pateste nimic daca nu plateste impozitul din moment ce are contract de vanzare-cumparare),cu platitul amenzii nu ma-am facut chiar inteles,daca la primirea amenzii au trecut 90 de zile iti iei permisul,daca nu vei fi sanctionat contraventional cu suspendare permis pe 90 de zile,,Daca sentinta se da mai repede de 90 de zile....."din moment ce primesti sentinta inseamna ca te aflii in faza de judecata:sentinta=Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.El are tot interesul sa termine cu solutionarea dosarului la procuror dar nu mai repede de 90 dezile.Daca dosarul va ramane in bucuresti sar putea sa dureze foarte mult deoarece bucurestiul este un oras mare deci sunt mai multe dosare care asteapta.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
rares85, utilizator
Deci, pedeapsa este de 120 zile de zile de suspendare, 90 numai daca dai reexaminare. Ca sa dai reexaminare, asta inseamna ca sentinta sa fie data, dosar inchis daca vrei, inainte de cele 90 de zile ca sa ai timp sa te inscrii pt. reexaminare, si trebuie achitata si amenda. Instanta solutioneaza numai partea penala(neinceperea urmaririi penale si amenda administrativa e maximul ce se poate obtine). "Bonusul" pt. abaterea de la codul rutier este altceva si am zis mai sus care este termenul de suspendare.
Iar ce ai zis tu cumparare neradiat din germania: eu parca stiam ca iti ia si placutele de inmatriculare dupa ce face contractul de vanzare cumparare, in caz ca nu o mai inmatriculezi temporar cu nr. de zoll. Tu poti sa faci ce vrei dupa aia. A da, si cetateanul german iti da si asigurarea (cartea verde nu?) eventual valabila pana la sfarsitul anului. Sa zicem ca e cum zici tu, dar de cand asigurarea devine valabila pt. persoana care a cumparat masina ? Transferul de proprietate se face numai asupra masinii nu si a asigurarii. Tu ca cetatean roman nu poti sa faci asigurare in germania pe numere de germania daca nu ai act de identitate pe o proprietate din germania, asa ca singura optiune ce iti mai ramane sunt iar nr. de zoll.
Nu sunt 100 % legale decat daca:
- ai cetatenie germana si masina e pe numele tau
- masina e pe numele unui apropiat, cunostinta etc. care o tine inmatricula cu taxe, asigurari etc si ai procura.
Restul e can-can.

:)):))

Din cate stiu eu si normal asa e legal,nr. definitive de germania se retin cand radiezi masina,dar mie mi sa intmplat sa aduc masina din germania cumparata din parc auto in care am gasit nr. negre de germania care erau trecute pe brief la ultimul propietar,cand l-am intrebat pe dilerul de masini de ce nu au fost retinute nr. a raspuns ca nu e obligatoriu sa le predai si ca cei de la politie iti iau bulina de pe ele,ok.Avand dubii am mers cu acel diler la biroul de inmatricularii(unde se fac nr. de zoll)de unde urma sa scot nr. si am intrebat acolo daca se poate verifica daca masina este radiata,raspunsul a fost afirmativ adica masina era radiata si doamna de acolo a adaugat ca daca masina nu era radiata nu puteam sa fac brieful nou pe mine pentru ca le aparea in data de baze.Asigurarea valabila din germania daca masina nu este radiata este valabila doar in cazul in care te opreste politia sa nu fi amendat,asta in cazul in care ai contract cu prop. masinii,dar in caz de accident sau alte probleme nu este valabila,credema ca am vazut la multi asigurarii necompletate si cu stampila pe care le completau ei si cand vindeau masina ii aratau cumparatoruli asigurarea valabila.La nr. de zoll pe 5 zile nu ai asigurare valabila,dar la cele de 1,3 sau 6 luni asigurarea e valabila cum e la noi asigurarea la nr. provizorii.

Alte discuții în legătură

Masina adusa din germania, numere rosii NeamtuA NeamtuA Buna ziua, Am cumparat zilele trecute o masina din Germania si as vrea sa iau numere rosii pe 3 luni. Am vazut ca printre documentele necesare inmatricularii ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto. mikota mikota BUNA SEARA, am cumparat un autoturism adus din GERMANIA CU NR.DE ZOLL,de la un dealer auto,am primit brief-ul mare si cel mic,pe care apare o persoana de ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei masini cu numere zoll valabile CountPorcula1987 CountPorcula1987 Marti vreau sa cumpar o masina. L-am rugat pe proprietar sa aduca actele necesare (certificat fiscal). El mi-a spus in felul urmator: \\"Masina are numere zoll ... (vezi toată discuția)