avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumpararea unei masini cu numere zoll valabile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumpararea unei masini cu numere zoll valabile

Marti vreau sa cumpar o masina. L-am rugat pe proprietar sa aduca actele necesare (certificat fiscal). El mi-a spus in felul urmator: "Masina are numere zoll valabile, contractul se face intre tine si neamt direct, daca o treceam pe mine trebuia sa mai platesc ceva taxe si nu mai puteam sa iti dau masina la pretul stabilit". Intrebarea mea este: "Ce acte trebuie sa iau de la vanzator? Ce trebuie sa verific? Am mai vandut/cumparat masini dar niciodata cu nr-e zoll si mi-e sa nu stau sa ma nu o pot inmatricula dupa. Trebuie cumva si vanzatorul roman sa imi dea ceva acte (pe langa cele nemtesti)? Ms de ajutor,.... intreb pentru ca am stat deja de ~o luna fara masina (din cauza unui geniu care mi-a taiat calea) si nu as vrea sa stau acum cativa ani (proces) pentru inmatriculare.

P.S. Scuze moderatorilo daca cumva nu am postat unde trebuie,....
Cel mai recent răspuns: mircea_m , utilizator 00:00, 1 Mai 2014
Ti-am trimis un mesaj privat.
P.S. Vanzatorul nu vrea sa te pacaleasca !
Nu am spus ca vrea sa ma pacaleasca,... baiatul chiar pare serios. Stiu ca se mai practica stilul asta de vanzare/cumparare, doar ca nu stiu cum si nici actele necesare.
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Vezi sa nu uiti sa-i ceri si asigurarea, trebuie sa fie valabila cate zile sunt valabile si numerele de zoll. Confrunt-o cu numerele.... baiat serios, dar roman :yes:
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
DlGoe, utilizator
Pai pentru asta cer sfaturi,... :). Trebuie sa imi deie si ceva certificat fiscal? Sau in cazul de fata nu mai e nevoie?
Nu e nevoie.

Alte discuții în legătură

Masina adusa din germania, numere rosii NeamtuA NeamtuA Buna ziua, Am cumparat zilele trecute o masina din Germania si as vrea sa iau numere rosii pe 3 luni. Am vazut ca printre documentele necesare inmatricularii ... (vezi toată discuția)
Masina adusa din germania pe firma si vanduta in ro catre persoana fizica documente necesare. ovidiu15 ovidiu15 Buna ziua Am cateva intrebari cu privire la achizitionaea unui automobil secound hand adus din Germania pe firma si vanzare catre persoana ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto provenienta germania cristy081 cristy081 Buna ziua, am cumparat o masina din Germania si in brief ca proprietar este o firma dar mi-a fost vanduta de o persoana fizica ( cetatean neamt care apare si ... (vezi toată discuția)