avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu victima

Buna. Sotia mea a lovit in seara de 19.02.2010 in Alba Iulia un om. Se deplasa pe un drum cu 2 benzi pe sens pe o ploaie torentiala si dupa o trecere de pietoni i-a sarit un om in fata pe care l-a lovit. Dupa masuratorile politiei accidentul a avut loc la 15m dupa trecerea de pietoni si masina s-a oprit la 15 metri dupa locul impactului, neexistand urme de franare. Victima a venit din partea stanga si sotia mea nu l-a vazut decat pe parbriz. In 09.03.2010 victima a decedat fiind in coma in tot acest timp. Acum Politia mi-a interzis sa imi mai repar masina si i-au zis sotiei sa ia legatura cu familia victimei sa vedem ce pretentii au. Nu inteleg de cand politia are atributii de consilier! Nu ar fi trebuit in acest caz sa imi anuleze dovada de reparatie primita dupa accident si sa primesc o informare scrisa in loc de una verbala??? Simt din comportamentul politiei ca victima este ruda cu cineva din politie de am ajuns cu toate aceste oprelisti. Eu consider ca sotia mea nu este vinovata si toti acei care cunosc situatia si toate aceste date enumerate mai sus imi dau mie dreptate. Consider ca politia face un abuz.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
klady, utilizator
Cel mai recent răspuns: klady , utilizator 19:47, 24 Martie 2010
klady a scris:

ynocentta a scris:

Indiferent de culpa,decesul victimei ,va determina sa constientizati garvitatea situatiei
Atitudinea autoritatii nu este abuz
Masura dispusa de politie de pastrare a indiciilor rezultate in urma impactului,
reprezinta procedura legala in evenimente cu victima decedata,autoturismul urmand a fi expertizat .
A fost facuta expertiza la standul de franare si directie iar pt restul sunt suficiente cateva poze. Am ramas fara masina si suntem in pericol de a pierde si afacerea din aceasta cauza, suntem dependenti de aceasta masina si nu poti sa te rogi la infinit de toti cunoscutii sa te duca sau sa-ti imprumute masina si taxiul este scump. Sincer imi pare rau pentru ca un om si-a pierdut viata dar din inconstienta lui nu a sotiei. Acum sotia mea este cu psihicul la pamant din aceasta cauza. Eu nu am cerut decat sa imi pot repara masina cat mai repede.

In orice eveniment rutier ,participantii detin o contributie,care poate fi incadrata sub incidenta contraventiei sau a infractiunii,numai in baza probatoriului administrat
In cazul dvs de o complexitate majora prin decesul victimei,trebuiesc desfasurate demersurile pentru a fi administrate probele care sa lamureasca aspectele
Sa fim constienti de consecintele acestui eveniment-dauna auto care ca orice fier se poate repara si decesul victimei
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Poate cineva afirma ca are incredere in politia romana??? Eu nu! Dupa ce 3-4 politisti i-au zis sotiei mele ca trebuie sa ia legatura dupa inmormantare pt a vedea pretentile familiei si sustineau ca victima a avut alcoolemie zero (se vedea clar ca sustineau familia victimei din nu stiu ce motive) iar eu vorbeam singur cum ca cei de la salvare si cei de la urgente au spus ca victima mirosea puternic a alcool si accidentul nu indeplineste nici macar unul din motive pt ca sotia mea sa se considere vinovata. Acum s-au indulcit si au zis sa stea linistita ca nu e de vina si victima a avut peste 2 la mie alcoolemie. Daca o tin tot asa vom ajunge mai rau decat cei din Kazakstan. Operativitate DA. Moralitate, cinste si caracter NU.
Este doar parerea mea ca cetatean care ma impiedec zilnic de ei si vad de ce sunt in stare.
No comment more..... Va multumesc pentru ajutor moral si comentarii.
Imi pare rau,dar acum faceti vorbire despre situatia ca victima ar fi ingurgitat alcool,dupa mirosul acesteia.
Daca,cunosteati acest aspect,de ce nu ati solicitat,in scris, ca la efectuarea autopsiei sa se aiba in vedere acest lucru,chiar daca medicul legist trebuie sa faca acest lucru ca indatorire de serviciu
Pentru ca in situatia despre care vorbiti, daca este astfel cum afirmati,ca victima a consumat alcool si nu s-a mentionat in raportul de autopsie acest lucru,chiar sunt probleme.
Pe de alta parte,autopsia a evidentiat consumul de alcool al victimei ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Nu am crezut si nu am considerat necesar ca eu trebuia sa fac aceasta cerere (victima era cunoscuta ca o persoana care era tot timpul sub influenta bauturilor alcoolice) si in plus sa luat alcoolemia atunci la urgenta si la victima si sotiei mele. Victima a decedat dupa aproape 3 saptamani de la accident si in tot acest timp a fost liniste. A 2-a zi dupa decesul victimei a zis un politist de la circulatie ca a iesit alcoolemia zero (in ce baza a facut aceasta afirmatie???). Acum dupa 10 zile de la decesul victimei spune ca de fapt avea alcoolemia mare. Eu am fost acolo cand a zis acest lucru si am vazut si simtit prin felul in care sa exprimat ca incearca sa fie partinitor. Sincer, nu fac afirmatii aiurea dar mie nu mi sa parut normale aceste schimbari. Era vorba de un accident si un deces si de constinta unei persoane care este psihic la pamant din cauza la afirmatii in doi peri si a cuvintelor cu subinteles.
Sotia mea a stat o luna ingrozita si nu dormea noaptea la gandul ca un om a murit din cauza ei. Avocat, instructori de scoala de soferi si alte persoane care cunosteau locul datele situatia au zis ca nu e vinovata doar politia a lasat sa se inteleaga ca este invers.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
klady, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în ploiești am ... LEOAICA LEOAICA Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești am accidentat fără să vreau un pieton pe trecerea de pieton și am înțeles că se numește ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Accident auto idkwhy idkwhy In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident auto , acesta nepetrecandu-se din vina mea (conform expertizei politiei si contra-expertizei) zona nefiind ... (vezi toată discuția)