avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu victima

Buna. Sotia mea a lovit in seara de 19.02.2010 in Alba Iulia un om. Se deplasa pe un drum cu 2 benzi pe sens pe o ploaie torentiala si dupa o trecere de pietoni i-a sarit un om in fata pe care l-a lovit. Dupa masuratorile politiei accidentul a avut loc la 15m dupa trecerea de pietoni si masina s-a oprit la 15 metri dupa locul impactului, neexistand urme de franare. Victima a venit din partea stanga si sotia mea nu l-a vazut decat pe parbriz. In 09.03.2010 victima a decedat fiind in coma in tot acest timp. Acum Politia mi-a interzis sa imi mai repar masina si i-au zis sotiei sa ia legatura cu familia victimei sa vedem ce pretentii au. Nu inteleg de cand politia are atributii de consilier! Nu ar fi trebuit in acest caz sa imi anuleze dovada de reparatie primita dupa accident si sa primesc o informare scrisa in loc de una verbala??? Simt din comportamentul politiei ca victima este ruda cu cineva din politie de am ajuns cu toate aceste oprelisti. Eu consider ca sotia mea nu este vinovata si toti acei care cunosc situatia si toate aceste date enumerate mai sus imi dau mie dreptate. Consider ca politia face un abuz.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
klady, utilizator
Cel mai recent răspuns: klady , utilizator 19:47, 24 Martie 2010
1.Cauza fiind in cercetare,trebuiesc administrate probatorii cu acte,martori,foto,reconstituire,expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului,etc..
Probabil ca politistii au considerat ca este necesar ca expertul sa vada autoturismul dupa accident sau mai urmeaza ca acestia sa efectueze noi probatorii legate de avariile suferite de masina.
Acestea sunt doar presupuneri,necunoscand continutul dosarului.
2.Din punct de vedere al luarii legaturii cu victima pentru a-i achita o parte sau in totalitate despagubirile solicitate,cred ca politistul nu a gresit cu nimic ajutandu-va sa ajungeti la o intelegere ,macar pe despagubirile civile.
Realizarea unei astfel de legaturi cu victima,ajutorarea acesteia,reprezinta o circumstanta atenuanta in cazul in care dosarul ar ajunge in instanta,astfel ca acest gest poate duce la micsorarea sanctiunii.
Pentru a nu avea nici suspiciuni,poate unele intemeiate,cel mai bine este sa angajati un avocat pentru a va sustine cauza,dar si un expert-parte care va poate sustine din punct de vedere tehnic la efectuarea lucrarii,depunand si coraport de expertiza in favoarea dvs.
Aveti in vedere si cele aratate mai sus de colegii de site.
Succes !

2.Din punct de vedere al luarii legaturii cu victima pentru a-i achita o parte sau in totalitate despagubirile solicitate,cred ca politistul nu a gresit cu nimic ajutandu-va sa ajungeti la o intelegere ,macar pe despagubirile civile.
Realizarea unei astfel de legaturi cu victima,ajutorarea acesteia,reprezinta o circumstanta atenuanta in cazul in care dosarul ar ajunge in instanta,astfel ca acest gest poate duce la micsorarea sanctiunii.
Pentru a nu avea nici suspiciuni,poate unele intemeiate,cel mai bine este sa angajati un avocat pentru a va sustine cauza,dar si un expert-parte care va poate sustine din punct de vedere tehnic la efectuarea lucrarii,depunand si coraport de expertiza in favoarea dvs.
Succes !

Am vorbit si cu un avocat care a spus acelasi lucru, ca nu este bine sa luam legatura cu familia victimei. Este ca si cum am recunoaste ca suntem de vina.
Repet
distanta de la trecerea de pietoni la impact este de aprox 15 metri
distanta de la impact pana la masina tot de aprox 15 metri
Nu avut nici viteza si nu a fost nici sub influienta bauturilor alcoolice. De ce sa se considere vinovata si sa sune??? Sa ramana loc de interpretare? Cat timp victima a fost in spital in coma familia a fost o singura data la spital, sotia mea a fost zilnic si a vorbit cu doctor, asistente etc. Ei au asteptat acasa linistiti. Apoi dupa deces s-au dus la politie si ne-a sunat agentul ca familia are pretentia sa-i contactam dupa inmormantare si sa intrebam care sunt pretentiile lor. De aceea sunt suparat. Eu ma gandeam ca-mi repar masina pe banii mei si uitam totul dar familia victimei si-a gasit portita de a iesi din criza. Politistul a incercat sa-mi zica ca victima a trecut pe la coltul strazii si legea asa cica si spune (de ce sa mai am incredere in ei cand incearca sa schimbe vina?) Dar in lege se spune ca in intersectiile fara mercaj pietonal trecerea se face pe la coltul intersectiei, pietonul avand obligatia sa se asigure.
Va multumesc.
klady a scris:

Succes !

Am vorbit si cu un avocat care a spus acelasi lucru, ca nu este bine sa luam legatura cu familia victimei. Este ca si cum am recunoaste ca suntem de vina.
Repet
distanta de la trecerea de pietoni la impact este de aprox 15 metri
distanta de la impact pana la masina tot de aprox 15 metri
Nu avut nici viteza si nu a fost nici sub influienta bauturilor alcoolice. De ce sa se considere vinovata si sa sune??? Sa ramana loc de interpretare? Cat timp victima a fost in spital in coma familia a fost o singura data la spital, sotia mea a fost zilnic si a vorbit cu doctor, asistente etc. Ei au asteptat acasa linistiti. Apoi dupa deces s-au dus la politie si ne-a sunat agentul ca familia are pretentia sa-i contactam dupa inmormantare si sa intrebam care sunt pretentiile lor. De aceea sunt suparat. Eu ma gandeam ca-mi repar masina pe banii mei si uitam totul dar familia victimei si-a gasit portita de a iesi din criza. Politistul a incercat sa-mi zica ca victima a trecut pe la coltul strazii si legea asa cica si spune (de ce sa mai am incredere in ei cand incearca sa schimbe vina?) Dar in lege se spune ca in intersectiile fara mercaj pietonal trecerea se face pe la coltul intersectiei, pietonul avand obligatia sa se asigure.
Va multumesc.

Nu stiu care vor fi probele administrate si in ce masura acestea vor constata si o culpa a conducatorului auto.
Poate fi vorba despre o culpa comuna,din mai multe motive care tin de constatarile ce se vor efectua si de probele administrate.
Indiferent de supararea dvs,subiectiv justificata,nu are importanta ce credeti dvs.,ci ce se va constata si nu doresc sa fac speculatii pe aceasta tema in lipsa unor dovezi.
Nu stiu daca a ajuta o victima este sinonim cu recunoasterea unei fapte,care pana la urma tine de probatorii.
ynocentta a scris:

Indiferent de culpa,decesul victimei ,va determina sa constientizati garvitatea situatiei
Atitudinea autoritatii nu este abuz
Masura dispusa de politie de pastrare a indiciilor rezultate in urma impactului,
reprezinta procedura legala in evenimente cu victima decedata,autoturismul urmand a fi expertizat .
A fost facuta expertiza la standul de franare si directie iar pt restul sunt suficiente cateva poze. Am ramas fara masina si suntem in pericol de a pierde si afacerea din aceasta cauza, suntem dependenti de aceasta masina si nu poti sa te rogi la infinit de toti cunoscutii sa te duca sau sa-ti imprumute masina si taxiul este scump. Sincer imi pare rau pentru ca un om si-a pierdut viata dar din inconstienta lui nu a sotiei. Acum sotia mea este cu psihicul la pamant din aceasta cauza. Eu nu am cerut decat sa imi pot repara masina cat mai repede.
Tot cazul se rezuma la culpa. Trebuie stabilita prin expertiza cine se face vinovat, sotia sau pietonul sau ambii??
Avocatul dvs. trebuie sa tina legatura cu politia, pentru a vedea exact ce masuri se intreprind si sa solicite efectuarea expertizei, eventual, o puteti plati dvs. pentru a urgenta cazul si a putea sa reparati masina.
Cat priveste despagubirile, veti uza asigurarea RCA daca sotia va fi trimisa in judecata si condamnata pentru ucidere din culpa. Inainte, atata timp cat apreciati ca sotia nu are nici o vina, nu vad rostul achitarii unor sume de bani in aceasta perioada.
Insa, cazul e de lunga durata.

Alte discuții în legătură

Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în ploiești am ... LEOAICA LEOAICA Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești am accidentat fără să vreau un pieton pe trecerea de pieton și am înțeles că se numește ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Accident auto idkwhy idkwhy In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident auto , acesta nepetrecandu-se din vina mea (conform expertizei politiei si contra-expertizei) zona nefiind ... (vezi toată discuția)