avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate executatu

Activitate executatu

Creditul era fara garantie, tu nu stiai nimic despre el, si te-ai trezit pur si simplu cu executorul la usa? Nici macar n-ai stiut ca undeva, candva, casa in care locuiesti e scoasa la licitatie? Suna cam implauzibil. Ia adu-ti aminte daca nu cumva sora ta nu te-a pus in urma cu cativa ani sa semnezi niste hartii pe care nu le-ai citit.
Ok, se va vinde la pret de nimic. Dar CE se va vinde la pret de nimic? Jumatatea din dreapta a casei, sau jumatatea din stanga? Ceea ce e sub 1,20m sau ceea ce e deasupra? Cum poate fi obligat domnul X, care n-are nici o treaba cu creditul luat de domnul Y, sa-si vanda partea lui de casa din cauza domnului Y? Se extinde procedura de executare silita si asupra lui? Ei, nu zau? Pe ce baza? Mai suntem in 1950? Si repet intrebarea: exista cazuri concrete in care rude coproprietare in indiviziune au ramas pe drumuri din cauza vreunui credit de uz personal, fara garante, facut de un coproprietar? Nu? Atunci cazul e incheiat, rezulta ca avem de-a face cu soparle aruncate de fel de fel de "binevoitori" ca sa sperie, sa dezinformeze, sa streseze, sa chinuie lumea si sa transmita un sentiment de culpabilitate datornicului, care se vede dintr-o mica datorie, gata sa-si dea rudele nevinovate afara din casa. In realitate, daca ai nervii mai tari decat ei si nu detii cu adevarat nici o proprietate, altceva in afara decat sa te bage in biroul de credite (ceea ce e o binecuvantare, deoarece abia te impiedica sa mai faci prostia de a lua un credit) si sa incerce sa-ti popreasca salariul n-au ce sa-ti faca. Restul e, cum se zice, "cancan".
Si, in practica, s-a intamplat vreodata asa ceva? Ultima oara cand m-am interesat procesele puteau dura in Romania chiar si 12 ani.
Si cum se executa silit cota aia? Vine banca si trage cu creta o linie pe podea, "asta ramane, asta se vinde" ?