buna ziua, cumnatul meu nu mai reusit sa isi plateasca ratele la o banca si momentatan este amenintat de catre o firma de recuperari creante cu executarea silita. cumnatul meu nu are bunuri proprietate personala, insa cand tatal lui a murit s-a facut act de succesiune si apartamentul tatalui se afla in coproprietate cu mama si cu sora sa. exista vreo posibilitate ca acest apartament sa poata fi executat silit? va multumesc anticipat.
creditorul cere partajul in instanta a bunului intre cei 3 ( in cazul asta). cele doua persoane ( mama si sora debitorului) daca vor sa ramana proprietari in continuare, ii vor plati sulta celui de-al treilea (fratelui..). acea suma se duce la creditor.
daca nu, se evalueaza apartamentul, se imparte suma la 3, se vinde la licitatie si o treime ia creditorul .
daca se ajunge la licitatie,veti ramane cu un mare nimic...la licitatie se vinde la pet de nimic....din proprie experienta va spun...mai bine faceti rost de undeva de bani,decat licitatie...si executare
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)