avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil bun comun
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil bun comun

Buna ziua ! Am o intrebare referitoare la o executare silita ! Va urma sa intru impreuna cu sora mea in posesia unui imobil printr un act de donatie in proportie de 50-50%. Va rog sa imi spuneti daca acesta poate fi executat silit in conditia in care eu sunt cel urmarit si nu sora mea ! Ma gandesc ca nu au cum sa execute jumatate din apartament ! Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:53, 14 Februarie 2020
Ma gandesc ca nu au cum sa execute jumatate din apartament !

Nu ganditi bine
Art. 678

Executarea silită privitoare la bunul comun

(1) Creditorii unui coproprietar pot urmări silit cota lui parte din dreptul asupra bunului comun sau pot cere instanţei împărţeala bunului, caz în care urmărirea se va face asupra părţii de bun sau, după caz, asupra sumei de bani cuvenite debitorului.

(2) În cazul vânzării silite a unei cote-părţi din dreptul de proprietate asupra unui bun, executorul judecătoresc îi va notifica pe ceilalţi coproprietari cu cel puţin două săptămâni înainte de data stabilită pentru vânzare, înştiinţându-i despre ziua, ora şi locul licitaţiei. La preţ egal, coproprietarii vor fi preferaţi la adjudecarea cotei-părţi.


Detalii: [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns ! Sa inteleg ca acesta poate fi executata silit chiar daca cel de al doilea propietar nu este de acord cu aceasta si nu se va tine cont de dorinta ei !
Nu trebuie sa fie de acord, se poate scoate la licitatie cota dvs.
Daca nu se vinde, se poate cere in instanta iesirea din indiviziune, sa ii fie atribuita casa surorii si sa va dea sulta sau sa se vanda toata casa daca sora nu vrea saii fie atrubuita.
Oricum, faptul ca acea casa e in coproprietate cu sora, nu va pune la adapost de executare.
Putei face o intelegere ci creditorul sa platiti si sa nu mai ajungeti la executare silita imobiliara.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
gi-jane2, moderator
Mergeți și negociați cu creditorul să-i puteți plăti eșalonat lunar datoria restantă.
Ar fi singura variantă să salvați imobilul de la executare silită.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dia07 dia07 Va rog sa imi spuneti cum se executa silit patrea mea dintr-un apatrament primit mostenire. Mostenitori mai sunt mama si sora mea. Se scoate la licitatie doar ... (vezi toată discuția)
Executare silita alunita_1 alunita_1 buna ziua,am o intrebare legata de executarea silita ,in urma cu cativa ani am luat 2 credite de nevoi personale fara garantii,am platit 2 ani timp in care nu ... (vezi toată discuția)
Actiunea oblica sau contestatia la executare pentru partaj imobil? DanyD DanyD Care este cadrul procesual corect in situatia in care, in calitate de creditor (am inceput deja executarea silita) doresc partajarea unui imobil detin de ... (vezi toată discuția)