Ma interesez, acum venii de la niste prieteni care imi spalara hainele, maine merg sa fac baie la fini, oricum ce am lipit eu pe usi la scara, si la asociatie or rupt....acu am pus pe usa apartamentului meu extrasul ala de la elga50(multam inca o data), .... am 1,87 si 95 de kg, inteligenta se pare ca putina dupa chat-ul de aci...ase ca daca rupe si de pe usa mea ....abia astept..
O sa ma interesez, nu stiu, de cand m-am mutat aici , de 5 ani eu nu am vazut alte hartii puse pe scara in afara celor cu tabelul de taxe (care dispare dupa 2-3 zile) si anunturi ca se ia apa, gazul, etc. Multumesc.
Multumesc, m-am lamurit, cei de la Asociatie ne dezinformau( voit sau nu ) , am scos la imprimanta articolele din legea 230/2007 ce mi le-a relevat elga50 (multumesc inca o data, mai ales pentru rabdare) si am lipit un exemplar la mine pe scara, si celalalt pe scara unde este sediul Asociatiei. De urgenta mi se pare sa convocam o adunare extraordinara si sa ii schimbam pe cei doi care ne conduc ( trebuie vazut si asta cum se face, parca trebuie semnatura a 2/3 din proprietari). Nu au nici o actiune judiciara deschisa impotriva nici unui restantier. Noua conducere ar trebui apoi sa negocieze cu APA PROD si sa dea urgent in judecata pe toti restantierii care au intarzieri mai mari de 90 de zile. Cu cei doi , nu cred ca putem face asta, sant jenanti. Din ce cunosc pana acum, numai la noi la asociatie s-a intamplat asta, in alta asociatie din oras se pare ca cei de la conducere sant mai profesionisti, sa zicem. Multam fain inca o data.
Deci pana la urma ramane intelegerea mutuala intre parti, gen : iti lovesc masina si daca sant mai tare , tu platesti; chiar nu exista o legislatie dedicata in privinta asta? Sau sa iti faci singur dreptate? Pai atunci ce rost mai are statul de drept? Sa ma descurc , sa ii conving pe ceilalti.....Pai eu nu am formatia profesionala si timpul necesar pentru asta...nu sant tata si mama celui care nu plateste..el trebuie sanctionat din start, ca si o oprire interzisa, cand gresesti si incalci libertatea celuilalt , este infractiune, parca asa suna o chestie..libertatea fiecaruia se sfarseste acolo unde incepe dreptul/libertatea celuilalt...
Oricum deja am in plan ceva cu niste filmari (ne)editate cu copcii ( nu am gresit la orto), copii mici, little childrens, si batrani fara apa, familii, + mailu' ce l-am trimis la directia de sanatate judeteana(raspunsul lor daca exista, daca nu bag o muzica de suspans si comentarii) si ceva wc-uri (ne)photoshopate, sa ajunga pe site-uri de profil, ca asta cred ca ramane, sa sochezi , sa se vada iar ce tara de rahat(la propriu) santem si poate atunci o sa am apa la nenorocitu' ala de robinet. Mi se pare aberant, o sa caut cat ma tine engleza sa vad in UE (desi daca stiam un idiom din Africa poate aveam ceva sanse..astia din Europa nu cred ca ar putea constientiza chestia asta..) cum rezolva situatiile de genul asta...,,Daca acei oameni nu erau tinuti din scurt"..pai eu ca un om oarecare ma gandesc cum conduc altii asociatia, am bagat chestia asta in seama pana acum? (cum ar fi sa imi spui ca mere rau in tara din vina mea, ca nu am tinut guvernul in frau :P )Si, oricum, cum poate sa tina Asociatia din scurt pe cineva? Sa se roage de nesimtitit sa nu mai fie asa ca nu ajung in rai? In Biblie nu cred ca scrie nimic de restantieri...
Sa trimita plicuri dedicate pe adresa (cutare) gen ,,Nu ati platit, aveti termen pana in data de , sau venim si va spargem usa si blindam instalatia (daca santeti acasa si deschideti usa nu o spargem!)" .
Asta ar fi OK?!! ..Da!!!!! Pai si de ce nu se face? Toata lumea ar intelege, nu are ce obiecta. Cateva exemple si sa vezi cum s-ar recupera la bani..Cei care chiar nu au cu ce plati, deja curent nu mai au, gaz nu, pot fi prinsi intr-un program special, dam fiecare 1 leu pentru ei si s-ar rezolva( desi la cat ar fura ala care ar gestiona fondul asta...)... Daca nu este lege pentru asa ceva, chiar este asa greu sa se faca ceva in directia asta? Nu se poate lua o hotarare pe plan local, adminstratia locala nu poate sa faca asa ceva? Guvernul da o gramada de ordonante, de asa ceva nu are vreme (mira-m-as), astia in parlament au altele de discutat..(nu mai zic nimic ca is offtopic, desi is ofcorse ofticat!); dar pe plan local nu se poate lua o hotarare de genul asta? Am inteles, chiar am vb cu avocati, daca ii dau in judecata pe cei care conduc asociatia, castig procesul cu ei , ca sant incompetenti...pe mine asta ma intereseaza? Nu sant moguli, sant niste oameni simpli , care fac si ei ce stiu si pot..ca ar putea mai mult...corect..dar nu mi se pare chiar asa de condamnat, daca ar avea niste lucruri specificate clar, ar putea sa isi fac treaba mai bine. Eu vreau apa!! (eventual, despagubiri de la APA PROD , sau de la stat, pentru o gramada de incoveniente ,mentionez si riscul de imbolnavire,ce le traiesc eu, sotia, ceilallti din oras, dar sincer, motivul este ca macar sa nu se mai intample asta altcuiva..)..Spalat de vase, facut mancare.. te descurci dupa 2-3 zile de practica (incercati sa spalati si sa clatiti o farfurie murdara cu o ceasca umpluta cu apa, ...poate fi fun)..dar igiena intima, spalat haine...chiar jenant, apelezi la cunoscuti, prieteni (daca ai noroc si ai) ..Cred ca am avea dreptul (daca nu am fi romani) la o compensatie, la daune (morale, psihice, materiale), peste dreptul la apa, care ar trebui sa fie sine die, daca nu am locui , bineinteles , in land of choices, da la apa ....nu se pune..Internet, doamne multam, curent...vad ca mai merg....Daca cei de la Asociatie nu pot sa faca rost de bani de la restantieri( nu prea ai cum normal, numai sa ii tat cicalesti, sa le stai in cale, sa ii implori, sa apelezi la Biblie si constiinta civica...), si drept urmare locatarii ii dau in judecata pe acestia si peste vro nu stiu cat timp primesc din banii lor , nu stiu ce suma.(oricum cred ca nu in my lifetime, si nu in timp util ca sa poti comanda o cisterna de apa plata, sau sa iti faci separat o alta instalatie de apa...iar sa gauresc peretii!??).., cred ca asta nu este o soluitie. Nici pentru CelcareasteaptainBudasaplece , nici pentru mine si alte cateva zeci de oameni care in momentul asta in orasul Calan incearca la robinete ca niste posedati (nici pentru altii in alta parte a tarii),desi clar nu au mari sperante la nenorocita asta de apa asa zisa potabila, platita in iluzia ca gesturile de normalitate ce le facem ne plaseaza automat in randul lumii...
Deci , daca alte raspunsuri constructive sant, as fi recunoscator...Multumesc Elga50, ai fost umana ( no offence, ynnocenta, dar parca ai fi un ,,bot" juridic, un automat, bagi fisa si primesti raspunsul)
Ma uit la presiune la centrala, si sper sa nu coboare sub nivelu critic...atunci nici macar caldura nu o sa mai am( probabil ca deja multi sant in situatia asta),
Vorbind ca sa vorbim, pot sa dau statul roman in judecata pentru ca nu asigura un drept fundamental, dreptul la apa, sau cum s-ar incadra situatia? Pe termen mediu si lung, o fiinta umana nu rezista fara apa...Pentru ca daca ma apuc sa cer daune la conducerea asociatiei, total neproductiv, furnizorului, se pare ca nu prea ai ce-i face, legislatia actuala este aproape de zero in domeniu, asa ca singurul vinovat este statul care nu are o legislatie clara , coerenta...
Multumesc de raspuns, dar ati putea sa imi spuneti care ar fi acea solutie? Ma indoiesc ca cei din comitetul executiv au competenta si cunostiintele necesare, altfel nu eram in situatia aceasta, de reavoiinta nu ii suspectez...
Cum spuneam, nu am pregatire juridica, dar in acel articol scrie ca actioneaza impotriva proprietarilor restantieri, nu impotriva asociatiei din care fac parte, mie asa mi se pare. Am trimis un mail la Directia Judeteana de Sanatate Publica, le-am semnalat un posibil focar epidemiologic, cerandu-le sa monitorizeze situatia, si apoi ramane presa. Daca este asa cum ati prezentat situatia in raspuns, mi se pare total injust ( varii motive, nu are rost sa le expun, santem in 2010 totusi), si cred ca un referendum pentru schimbarea Constitutiei, care sa specifice clar ca daca ai respectat un contract cu un furnizor de servicii, printr-un intermediar sau nu, acest furnizor nu are dreptul sa iti interzica seviciul respectiv, ar fi binevenit. Glumesc...amar, nu poti uita ca traiesti in Romania, in fiecare zi se intampla atatea care iti amintesc asta. Mai astept totusi si un altfel de raspuns, daca se poate. Multumesc oricum.
Buna ziua! Stau pe o scara de 10 apartamente, din care 4 au datorii cumulate de 30 milioane ( de mentionat ca au resurse financiare suficiente, modernizari apartamente, masini in cazul a 2 dintre ei, care au cele mai mari restante, 13, respectiv 7 milioane), restul santem la zi. Din dimineata de miercuri, 10 martie, am ramas fara apa rece pe scara( la asociatia din care fac parte mai sant si alte 9 scari in aceeasi situatie). La sediul asociatiei ni s-a spus ca nu se va mai da drumul la apa pana nu se vor plati datoriile . Furnizorul de apa este Apa Prod SA, reprezentantul acestuia ar fi dat aceasta dispozitie, solutia gasita de el fiind sa ne certam noi cu restantierii pentru ca acestia sa plateasca =D>. Din punct de vedere al bunului simt, mi se pare cel putin ciudat, dar ma intereseaza si aspectul legal. Am gasit in legea 230,art.28:
''(2) Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile publice de utilitati, furnizorul serviciului va actiona impotriva proprietarilor restantieri". Dar nu scrie ca are dreptul sa actioneze si impotriva vecinilor care sant in regula cu plata, nu am pregatire juridica, poate sant si alte aspecte in baza carora au actionat de asa maniera. Ce pot sa fac? Eu incerc asa: 1.Caut pe avocatnet.ro un sfat. 2.Scriu un mail la directia de sanatate publica. 3.Sa sun la OPC? 4.Anunt massmedia(nu imi place circul, sa ma filmeze cineva cum deschid robinetul si degeaba, desi o poza cu WC-ul ar fi ceva deosebit :D ). 5.Dau in judecata ,dar pe cine, asociatia, APA PROD, vecinii, pe toti? 6.Ma apuc sa imi conving vecinii, ma cert cu ei, le zgarii masinile, ii bat , poate asa reusesc sa conving furnizorul ca sant de buna credinta si va da drumul la apa. Oare nu ar fi mai normal sa le blindeze apa la restantieri? Au mai facut asta, dar la amarati care nu mai aveau nici curent, nici gaz de ani de zile...daca ar blinda la vreo cativa din astia care nu platesc pentru ca asa vreau, nu ca nu pot, cred ca s-ar recupera o gramada de datorii. Ieri la sediu la asociatie am stat o ora, in acest timp, in afara de cetatenii nervosi ca si mine, dar cu facturi la zi, nu am vazut niciun datornic sa vina sa plateasca...Este vina mea ca furnizorul nu este in stare sa isi recupereze datoriile de la clientii rauplatnici? Multumesc.