avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate vulpisica

Activitate vulpisica

Discuție cazier judiciar
In anul 2001 s-a intamplat un incident pentru care s-a adus acuzatia de neglijenta in servici. Urmarirea penala a inceput dupa doi ani, iar procesul a durat pana in octombrie 2009 sentinta definitiva fiind 7 luni inchisoare cu suspendare.Intrebarea mea este daca aceasta condamnare apare in cazierul judiciar (exista antecedente penale) si daca da se vor sterge in viitor din cazier?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Renuntare la repartitoare
Nu pot sa cred cat de naivi si neinformati sunt oamenii!Lael are dreptate:RADET da caldura necesara incalzirii tuturor apartamentelor la capacitate maxima;contoarul RADET al scarii inregistreaza gigacaloriile furnizate.Aceasta valoare pentru o scara va fi aceeasi indiferent daca apartamentele au repartitoare sau nu.Costul caldurii date de RADET se imparte(simplist vorbind) la numarul de unitati raportate de proprietari si rezulta valoarea unitatii.Logic:cand toate caloriferele sunt deschise,numarul unitatilor este mare,deci valoarea pe unitate este mica,deci pot sa cred ca rezulta un cost acceptabil.Insa in majoritatea blocurilor nu se intampla asa.In majoritatea blocurilor exista urmatoarea situatie:exista 2-3 care vor temperatura de confort si dau drumul la calorifere si restul ,care stau in frig in mod voluntar,ca pe vremea lui Ceausescu(oare de ce l-ati omorat?),si, culmea,acum 19 grade par de confort.Logic,in aceasta situatie numarul unitatilor este mic,costul pe unitate creste foarte mult si exista doua categorii de proprietari:cei care au stat in frig si au impresia ca platesc putin(stupid;de fapt ei platesc frigul) si cei care au dat drumul la calorifere si care platesc aproape integral factura emisa de RADET.Alternativa ar fi ca cei ce traiesc in frig sa plateasca un pic mai mult si sa traiasca omeneste,iar ceilalti sa plateasac muuuuuult mai putin pentru aceleasi conditii.
Nu pot sa cred ca un administrator de bloc nu cunoaste aceste lucruri.
Eu mi-am inchis caloriferele acum doi ani cand , in aprilie am platit pe 80 de unitati 2 milioane de lei vechi ptr. ca am fost singura care am dat drumul la calorifere.Ma incalzesc de atunci cu calorifere electrice si , la o temperatura de 24 grade (2 camere), nu am platit mai mult de 6 milioane / sezon(6 luni) curentul.Voi mai folosi caloriferele cand vor mai fi inca 5 proprietari inteligenti care sa renunte la repartitoare , astfel incat sa trecem din nou pe pausal.
Exact!Va dau o veste proasta!Repartitoarele nu sunt obligatorii si daca cei care nu vor sunt 20%+1 din numarul de apartamente sunteti obligati sa treceti pe pausal.
Insa cum speranta moare ultima,eu totusi sper ca din ce in ce mai multa lume isi va da seama ca aceste repartitoare nu sunt potrivite pentru sistemul nostru de termoficare si vor renunta la ele.
Si ,domnilor administratori,luati factura de la RADET si calculati caldura ca pe vremuri,pe pausal!S-ar putea sa aveti o surpriza!
Congelare placuta!
Răspuns la discuția diurna interna reprezentanta
multumesc pentru raspuns!
As dori sa stiu daca o reprezentanta a unei companii straine (fara activitate comerciala,doar promovare) poate acorda diurna pentru deplasarile interne si daca raspunsul este pozitiv,aceste sume trebuie impozitate ?Si cate zile pe luna pot avea angajatii deplasari.
Va multumesc!