In luna septembrie am cumparat prin licitatie un teren scos la vanzare de o firma de insolventa. Am incheiat contract de vanzare-cumparare iar la inceputul lui octombrie mi-a dat notarul intabularea. In aprilie am primiti o citatie pt data de 18 mai la Curtea de Apel. Din ce am aflat fiul adminitratorului firmei ce a detinut terenul a facut un recurs in noiembrie impotriva masurii lichidatorului. Pt ca nu a platit taxa de timbru, in ianuarie cand a fost sedinta respectiva i s-a marcat ca netimbrata cu recurs in 7 zile. Acum a facut recurs la Curtea de Apel pe motiv ca instiintarea din ianuarie a primito administratorul firmei si nu contestatorul, fiul sau. I s-a aprobat. Pot avea probleme? Mentionez ca executorul mi-a spus ca fiului administratorului i s-au dat mai multe sanse sa plateasca in rate, dar nu a platit nimic. Pt ca nu a reusit sa plateasca mi-a zis ca nu mai are nici o sansa si ca pot cumpara linistit acel teren.
Buna ziua! Asi dori sa stiu care este distanta legala dintr-o casa si un spatiu comercial, mai exact un hyper-market(5000mp)? Locuiesc intro zona marginala orasului, casa mea aprtinand unei comune si nu orasului. Acum 12 ani cand am construit casa in Certificatul de Urbanism ce mi sa eliberat era mentionat pe prima pagina ca zona in care urma sa-mi construiesc casa este „zonă de locuinţe destinată pentru construcţia de locuinţe şi anexe gospodăreşti. Nu sunt prevăzute a se amplasa obiective de interes public.” Fiind o zona importanta din punct de vedere comercial(la intersectia a doua cartiere importante) , recent, niste investitori straini s-au decis sa construiasca un hyper-market la doar cativa metri de casa mea. Mi s-a solicitat sa-mi dau acordul in vederea construirii lui. Pentru ca nu mi s-a aratat nimic clar din ce si cum urma sa se contruiasca am refuzat acest lucru. A urmat o perioada de mari presiuni din partea lor pt mine. Astazi, li s-a acordat Autorizatie de Construire fara sa se tina cont de nemultumirile mele. Mentionez ca magazinul urmeaza sa se construiasca la doar 3 metri de casa mea. Asi dori sa ma ajutati cu niste infomatii(articole, legi) despre acesta situatie.Va multumesc! P.S. Am nevoie sa stiu unde anume pot gasi legile referitoare la distante, acordul vecinilor si tot ce se poate sti despre aceasta