avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate anca negruta

Activitate anca negruta

Răspuns la discuția omor calificat
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra. Noi vroiam sa stim ce se va intampla cu inculpatul, eu sunt cumnata lui, locuim in aceeasi curte, am 2 copii si ma tem ca va fi lasat liber pt ca in general el este o persoana destul de agresiva si nu stiu cum va reactiona fata de copiii mei daca acestia il vor enerva. Soacra mea vrea cu orice pret sa il aduca acasa deoarece ea beneficiaza de pensia lui si de salarul de insotitor. Procesul incepe pe 17 martie, el nu a fost retinut in urma faptei lui ci in urma insistentelor mele a fost internat la psihiatrie unde se afla si acum. Am inteles ca a trecut printr-o expertiza psihiatrica de unde a reesit ca a avut discernamant in momentul savarsirii faptei.
avocatul soacrei mele vrea o contraexpertiza si mi-e frica ca va fi declarat fara discernamant, vrand sa-l scoata cu art.113 cod penal.
este posibil sa fie lasat in libertate? totusi a omorat un om
va multumesc inca o data pentru raspunsurile dumneavoastra
Discuție omor calificat
o persoana incadrata la omor calificat care in urma expertizei psihiatrice a fost declarata cu discernamant, poate fi declarata in urma unei contra- expertize psihiatrice ca fiind fara discernamant si incadrata la art. 113 cod penal?
in acest caz care este pedeapsa, poate fi lasat acasa in tratament?
mentionez ca aceasta persoana si-a omorat tatal in varsta de 78 de ani care se afla in stare de ebrietate prin injunghere in inima, in acest moment ucigasul are certificat de handicap (ii este paralizata mana dreapta)