Buna ziua! Problema mea este ca am primit 2 amenzi de la CNADNR ptr taxa de pod neachitata dar eu am dovada ca am achitat-o in aceeasi zi cand am ajuns in Mamaia la o ora dupa ce am trecut podul la Cernavoda. Am achitat dus intors 26 Ron. Ce este de facut ptr. a le anula. Va multumesc
Buna ziua! Noi ca Asociatie de Proprietari dorim sa cumparam o boxa de 2m X 2m de la dezvoltatorul blocului. Întrebarea este daca putem sa o facem si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam. Va multumesc anticipat ptr. ajutorul acordat
Buna ziua! Suntem locatarii unui bloc nou construit in 2014, problema este ca nu sunt toate apartamentele ocupate ( 6 din 35 sunt inca ale dezvoltatorului ). Suntem in curs de constituire a Asociatiei de Proprietari, oamenii au inceput sa achizitioneze ap. la finalul lunii August a.c. , pana in ziua de azi au venit facturile de la Enel si pe apartamentele vandute si pe parti comune la reprezentantul dezvoltatorului care ulterior le impartea celor care aveau apartamentele cumparate, cele cu partile comune le oprea el.Problema este ca in urma cu 3 zile au venit baietii de la ENEL sa ne taie curentul pe parti comune ( lift si becuri pe scara )pe motiv de neplata. Dezvoltatorul a folosit si el liftul si lumina pe scara ptr. amenajarea apartamentelor. Mentionez ca pana in prezent nu s-a facut receptia blocului, nu ne-a fost data documentatia blocului, nu am luat in primire liftul. Liftul este folosit de toata lumea de o luna de zile. Specific ca suma este de 6000 lei ori lumea este suparata ca nu poate consuma liftul si lumina pe scari aceasta suma. Blocul este format dintr-un singur tronson cu 7 nivele. Se pare ca dezvoltatorul nu a platit deloc curentul. Contractul este pe numele dezvoltatorului ( persoana fizica ) . Ne este teama ca daca a procedat la fel si cu Apa Nova vom ramane si fara apa si caldura dat fiind faptul ca toate apartamentele sunt dotate cu centrale proprii.Ce ne sfatuiti sa facem? Cu multumiri anticipate asteptam cat mai multe sfaturi
Va multumesc! Si mai este inca o chestiune . Se poate reorganiza AG sub forma de AG extraordinara deoarece majoritatea participantilor nu sunt membrii ai Asociatiei de proprietari intrucat sunt mutati in bloc in ultimii 10 ani si nu au solicitat nici o adeziune ?Iar fostul si actualul comitet format din 5 membri 3 dintre acestia nu sunt membri ai asociatiei.
Va multumesc ! Pot contesta acel proces verbal daca nu s-a respectat Ordinea de zi sub nici o forma? Sau altfel spus , pot contesta AG?
Sunt de acord cu dvs. la primul aspect dar ptr. presedinte este mai usor sa ameninte decat sa ia masuri de preventie moderne.Exact asta si doresc sa iesim cu totii linistiti prin fata si spatele blocului in caz de calamitati. Deci am dedus ca nu m-am facut destul de inteles.
Azi am avut AG in bloc. Este adevarat ca la sfarsitul AG se semneaza un proces verbal de catre toti participantii ramasi la sfarsitul AG? In caz ca cei care au ramas la sfarsitul AG si semneaza, nu intrunesc cvorumul, trebuie reconvocata AG ? Cu stima si multumiri
Va multumesc! Dar cea care se semneaza pe lista de plata ca administrator este de fapt femeia care citeste apometrele si atat un fel de gospodar pe vremuri. Pe lista de plata mai este doar semnatura Presedintei, a cenzorului si a 3 membri din comitet. Nu mi se pare normal sa nu stim cine a intocmit listele de plata.
1.A mentinut in functie contabila care nu are atestat ptr. functia pe care o ocupa
2.A mentinut in functie administratora pana acum 2 saptamani fara atestat
3.Consider ca tot un abuz este si faptul ca am fost amenintati cei care avem chei ptr iesirea din spatele blocului ca raspundem daca se sparge subsolul
4. Abuz este si faptul ca nu ne permite sa vedem lucrarile efectuate la subsol
5.In anul 2012 a organizat Adunarea Generala in luna Octombrie
6 In anul 2013 nu a organizat nici o AG
7.In comitetul blocului sunt 4 membri in loc de 9 cum scrie in statul asociatiei
8.Din acestia 4 sunt 2 care nici macar nu sunt inscrisi in cadrul asociatiei cum au sosit in bloc i-a instalat in comitet.
9. Suspiciunile sunt bine intemeiate deoarece v-am spus cum se sparg tevile la noi si nu suntem lasati sa evaluam si noi lucrarile, va dau un exemplu: reparatia ( 1 mp ) unei copertine pe care a cazut un plop a necesitat cofrarea unui colt si turnarea de beton unde a necesitat un sac de ciment si cam 5 de pietris a costat modica suma de 2700 ron
10. Singura firma care lucreaza in Bucuresti in instalatii si betoane de genul de mai sus isi are sediul unde credeti? vis a vis de apartamentul administratorei.
Mai sunt si altele care nu imi vin acum in minte. Suntem un bloc cu 80 de apartamente 60% oameni in varsta ( conservatori si creduli) pe care ii indoctrineaza cu diverse aberatii, am propus sa reducem cheltuielile cu administrarea blocului si sa angajam o firma de profil care sa se ocupe ca peste tot in tarile civilizate . Le spune la oameni ca fuge respectiva firma cu banii etc. necunoscand procedurile care fac sa inlature orice suspiciune.Au format o cloaca gen securitatea de trista amintire si minte pensionarul care prefera sa dea banii ( salariu) aiurea unei administratore care efectiv nu face decat sa citeasca apa si atat .Astept un raspuns concret daca vreti sa ma sfatuiti ce sa facem,dar nu gen faceti AG caci am mai citit asa ceva prin alte parti. Am spus mai sus ca in acest fel nu se poate decat daca le arati verde in fata o hotarare judecatoreasca
Buna seara! Am sa incerc cat mai pe scurt sa va relatez si sa cer niste sfaturi. In blocul unde locuiesc si am drepturi ca si obligatii de proprietar se incalca legea zic eu dupa parerea mea. Presedinta blocului care prezinta clar semnele unei dictatoare a inceput cu interzicerea folosirii usii din spatele blocului pe motiv ca se sparge subsolul. Cine a fost mai insistent a intrat in posesia cheii dar cu conditia ca va raspunde daca se sparge subsolul. Alta speta este ca mai multi proprietari am solicitat sa intram in subsol sa verificam si noi toate lucrarile care s-au facut luna de luna la instalatia de apa calda si rece. Am solicitat acest lucru deoarece avem suspiciuni ca in ultimii 4 ani sistematic se sparge o teava, nu mai multe sau deloc. Drept ptr. care am facut o cerere in acest sens prin posta. Raspunsul a fost scurt sa facem referire la ce lucrari vrem sa ne uitam, cu toate caci am specificat ca toate lucrsarile din ultimii 4 ani. Am facut si a doua cerere si acelasi raspuns cu precizarea ca vom fi anuntati cand se v-a intampla sa mergem la subsol cu un instalator autorizat pe care sa il platim cei ce am solicitat vizita.
Intrebarea mea este : cat de legal este acest refuz si ce putem face d.p.d.v. legal sa putem intra la subsol. Din cate stiu eu subsolul este proprietate comuna si putem intra la subsol doar cu administratorul care a obtinut atestatul abia acum 2 saptamani in urma sesizarilor facute la Primaria de sector.Am dori sa o actionam in judecata ptr. foarte multe abuzuri pe care le face in bloc.
Cu multumiri anticipate.
Buna ziua! Doresc sa stiu daca d.p.d.v. legal, comitetul blocului poate fi format din proprietari care nu semnat acordul de asociere ?