avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitetul blocului poate fi format din proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitetul blocului poate fi format din proprietari nemembri ai asociatiei?

Buna ziua! Doresc sa stiu daca d.p.d.v. legal, comitetul blocului poate fi format din proprietari care nu semnat acordul de asociere ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:18, 28 Martie 2014
Conform norme in vigoare nu pot vota,nu pot fi votati in functii de reprezentare ale asociatiei de proprietari decat proprietarii membri ai asociatiei de proprietari
L nr 230/2007 Art. 9. - Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.


tudorflorin a scris:
Doresc sa stiu daca d.p.d.v. legal, comitetul blocului poate fi format din proprietari care nu semnat acordul de asociere ?

Nu exista comitetul blocului.
In adunarea generala se aleg membrii Comitetului executiv al asociatiei de proprietari din care face parte si presedintele asociatiei.
Asadar comitetul executiv se alege pe asociatie si nu pe bloc ori pe scara. Precizez asta pentru ca asociatia poate fi constituita pe una sau mai multe sacri, pe unul sau mai multe blocuri...
Din Comitetul executiv poat face parte proprietari care nu au semnat acordul de asociere. Acest acord se semneaza la infiintarea asociatiei dar oricand, dupa infiintarea asociatiei, pot adera la aceasta si pot deveni membri si proprietarii care nu au semnat initial acordul de asociere, care au cumparat apartamentele ulterior...
Asa ca orice proprietar poate deveni membru al asociatiei asa cum prevede HG 1588/2007:
Art. 9. - Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire şi care nu şi-au dat consimţământul în condiţiile prevăzute la art. 7 se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi. Proprietarul din condominiu solicită să devină membru al asociaţiei de proprietari prin semnarea unui act adiţional la acordul de asociere, fără alte formalităţi.
Proprietarii - nemembri ai asociatiei - nu pot face parte din comitet, dar ei pot depune o cerere de adeziune la asociatie, devin membri ai asociatiei si apoi pot fi si alesi in comitet.

Nu invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari si proprietarii care nu fac parte din asociatie Vartgoth Vartgoth Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca la sedintele unei asociatii de proprietari (bloc de locuinte) participa si acei proprietari care nu ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Adunare generala dupa/contra adunare generala? mira55 mira55 Fiind solicitat de un bun prieten pentru un raspuns la o situatie delicata, va solicit si dvs o opinie. In blocul in care locuieste amicul meu, conform Legii ... (vezi toată discuția)