avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari?

Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai cartierului si participa la plata cheltuielilor facute de asociatie.Legea spune ca au drept de vot doar proprietarii membri.Avind in vedere ca la adunari se discuta probleme de interes comun care-i privesc pe toti proprietarii,este legal ca asociatia sa nu le permita accesul la adunare proprietarilor care nu sint membri?In schimb asociatia solicita participarea financiara a tuturor proprietarilor,membri sau nemembri ai asociatiei la investitiile pe care intentioneaza sa le faca.
Proprietarii care nu sint membri au doar obligatii fata de asociatie,nu si drepturi?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:01, 12 Martie 2014
Conform normei in vigoare membri proprietari au dreptul sa voteze si sa fie alesi in structurile de reprezentare ale asociatiei de proprietari,drepturi de care nu beneficiaza persoanele care nu au inteles sa incheie acord de asociere
Prezenta la adunarea generala este permisa,neexistand temei legal de refuz
Multumesc!
Chiar daca sunt prezenti neavand drept de vot sunt simpli spectatori.
Cel mai bine este sa se inscrie in Asociatie si se rezolva problema in avantajul tuturor.
Personal, desi lege nu interzice explicit prezenta propietarilor nemembri consider ca cineva care nu s-a ostenit sa se inscrie in Asociatie nu dovedeste interes fata de problemele comune si nu are ce cauta la adunarile Asociatiei.
In plus, legea nici nu permite explicit prezenta nemembrilor, deci fiecare Asociatie are dreptul de a hotara cum vrea in aceasta privinta.
Nu impiedica nimeni pe proprietarii nemebri sa faca o cerere de adeziune si sa o depuna in ziua cand este convocata adunarea generala, in timpul sedintei. Nici sa formuleze o cerere de iesire din asociatie dupa numai cateva zile dupa ce s-a tinut sedinta , nu ii impiedica nimeni.
ynocentta a scris:

Conform normei in vigoare membri proprietari au dreptul sa voteze si sa fie alesi in structurile de reprezentare ale asociatiei de proprietari,drepturi de care nu beneficiaza persoanele care nu au inteles sa incheie acord de asociere
Prezenta la adunarea generala este permisa,neexistand temei legal de refuz


Buna seara,

Am si eu o intrebare , tatal meu era membru trecut in Asociatie , el a decedat acum cativa ani , insa in contractul de proprietate este trecuta si mama mea (ca proprieatar),ea trebuie sa adere la Asociatie, sau ia locul tatalui meu, si daca trebuie sa adere care sunt pasii?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Despre notiunea de proprietar. ciudat ciudat Prin \" proprietari\" se inteleg nr. de apartamente sau numarul total de proprietari si coproprietari? De exemplu sotul si sotia unde ambii sunt coproprietarii ... (vezi toată discuția)
Acordul de asociere intr-o asociatie de proprietari petschovschi petschovschi De citeva zile sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa ma pun la punct cu legislatia in vigoare. Doresc sa fiu un presedinte corect si ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)