avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre notiunea de proprietar.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre notiunea de proprietar.

Prin " proprietari" se inteleg nr. de apartamente sau numarul total de proprietari si coproprietari? De exemplu sotul si sotia unde ambii sunt coproprietarii aceluiasi apartament, din punctul de vedere al legii asociatiilor de proprietari ( cvorum pt hotarari, numar minim de membrii etc ) reprezinta de fapt 2 proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:38, 25 Aprilie 2017
Nu. Unul dintre cei doi soti un vot. Nu pot vota amandoi. Se calculeaza 1 apartament= 1 proprietar.
Conform dispozitii in vigoare L nr 230/2007
Articolul 25
(1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;

Indiferent de numarul de coproprietari pentru fiecare apartament poate sa voteze 1 singura persoana-personal sau prin procura in favoarea unui tert
Prevederea art. 25 din L230/2007alin a) la care se refera Inocentta " fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;" luata din context pare confuza pentru ca dpdv al asoc. de proprietari numai proprietarul care are calitate de membru al asociatiei are drept de vot tin A.G. Atentie, deci nu este adevarata nici deductia " Indiferent de numarul de coproprietari pentru fiecare apartament poate sa voteze 1 singura persoana-personal sau prin procura in favoarea unui tert" cu alte cuvinte daca niciunul dintre sotii coproprietari nu este membru al asociatiei in consecintaniciunul nu poate vota pt.proprietatea sa.
cei doi soti, coproprietari, vor desemna pe unul dintre ei sa fie membru al asociatiei.
Si inca ceva: la o adunare generala pot participa ambii soti; va vota doar unul dintre ei.

Amvirdan (lg.lui Murphy) "Unul dintre sotii coproprietari ii acorda celuilalt calitatea de membru al asociatiei" No comments !

Alte discuții în legătură

Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)
Probleme cu presedintete asociatiei cristianZ cristianZ Buna ziua, Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema ... (vezi toată discuția)