avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitet executiv

Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv,
care sunt membrii care-l formeaza?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:37, 9 Mai 2016
Legea 230/2007
CAPITOLUL IV: Organizarea si functionarea asociatiei de proprietari

Articolul 21
(1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii .
A nu se intelege ca cenzorul sau comisia de cenzori fac parte din comitetul executiv.
Sunt echipe diferite.
Comitetul executiv trebuie sa cuprinda doar proprietari alesi de asociatie.
Comisia de cenzori este organizata pe principiul separarii puterilor in stat: ea raspunde doar adunarii generale, nu comitetului executiv.

Atentie, cenzorul extern, selectat de comitet, raspunde tot adunarii generale si nu comitetului executiv al asociatiei.
Aflam despre comitetul executiv din HG 1588/2007:
Art. 16. - Comitetul executiv, format dintr-un număr impar de membri aleşi de adunarea generală, reprezintă asociaţia de proprietari în administrarea şi exploatarea clădirii, cu excepţia atribuţiilor   rezervate   exclusiv   proprietarilor   cu   privire   la proprietăţile individuale, apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă. Preşedintele asociaţiei de proprietari este şi preşedinte al comitetului executiv.

Asadar in comitetul executiv pot fi alesi doar membri ai asociatiei. Iar presedintele asociatiei este si presedintele comitetului executiv. Sigur ca din alte articole aflam ca si presedintele trebuie sa fie membru al asociatiei.
Buna seara,

Fiul proprietarului apartamentului, cel care locuieste efectiv in apartament, poate participa la adunarea generala? De asemenea, poate fi ales in comitetul executiv sau ca presedinte?
Daca este necesara imputernicire pentru reprezentare la AG, aceasta trebuie semnata de proprietar pentru fiecare AG in parte, sau una pe termen nelimitat este suficienta? De asemenea, o astfel de imputernicire poate include si reprezentarea in comitetul executiv? Sau este obligatoriu ca persoana aleasa in comitetul executiv sa apara pe contractul de v-c ca proprietar?

Alte discuții în legătură

Alegerea cenzorului migota migota Poate fi ales drept cenzor un membru al asociatiei care nu a fost prezent la Adunare generala a Asociatiei ? ( a imputernicit alt membru sa fie reprezentat ... (vezi toată discuția)
Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)