avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate TI5555

Activitate TI5555

In primul rand depinde de stadiul procedurii - daca societatea e in perioada de observatie, in reorganizare judiciara sau in faliment.
Daca e in faliment, automat se efectueaza lichidarea patrimoniului societatii, in forma de vanzare propusa de lichidatorul judiciar si aprobata de creditori - licitatie publica, negociere directa sau o combinatie. Se poate de asemenea depune o oferta de cumparare, care va fi supusa aprobarii adunarii creditorilor.
Cel mai bun sfat e sa va adresati direct administratorului/lichidatorului judiciar.
Buna seara,

am de pus in executare o hotarare judecatoreasca impotriva unei persoane juridice straine - societate de leasing cu sediul in Austria.
Care este procedura de urmat?

Multumesc
Va multumesc.
Buna ziua,
am nevoie de ajutor cu urmatoarea speta:
SC X a intrat in faliment (dupa reorganizare), avand in momentul de fata 50 salariati.
Lichidatorul judiciar va desface CIM ale salariatilor, cu preavizul prevazut de lege.
Problema este ca SC X nu are bunuri/disponibilitati suficiente pentru acoperirea salariilor si a contributiilor salariale aferente acestei perioade de preaviz (si nu vor exista fonduri suficiente nici dupa efectuarea lichidarii propriu-zise).
Ce ma intereseaza sa aflu este daca exista vreo posibilitate legala de a suspenda contractele de munca pe durata preavizului, pentru ca societatea sa nu se mai incarce cu aceste datorii despre care se stie sigur ca nu vor putea fi achitate. Ori, daca nu este posibila suspendarea CIM, ce alta solutie exista?
In rezumat, problema este simpla: trebuie desfacute CIM - trebuie acordat preaviz - se nasc datorii catre salariati si bugete - nu sunt si nu vor fi bani. Solutia in schimb nu este simpla, cel putin nu pentru mine, motiv pentru care apelez la ajutorul dvs. si va multumesc anticipat.