avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate toni25

Activitate toni25

Răspuns la discuția Concediere conform art.65/1
Multumesc inca odata pt ajutor si sfaturi.

Astazi am sunat la Bucuresti, si am vorbit cu cel responsabil, i-am spus spus problema mea si mi-a cerut sa fac o hartie si sa o trimit lui , i-am povestit ca nu pot facea aceea hartie si a azi sa il anunt pe directorul meu de aici sa faca o hartie precum nu mai are ce sa imi dea de munca si sa desfiinteze postul meu si sa o trimita lui si ca face in asa fel incat sa intru in somaj.

Din pacate am omis sa il intreb ca in cazul in care ma concediaza in asa fel incat sa intru in somaj imi voi putea recupera salarile restante?

A procedat corect cum mi-a zis sa fac?
Am inteles...nu voi mai trmite aceea hartie prin care sa le transmit ca asi dorii sa ma concedieze conform art. 65/1 ci am sa ii contactez telefonic si le propun sa aleaga aceasta varianta ca altfel ii voi actiona in judecata pentru neplata salariilor.

Eu aici am problema..daca le trimit aceasta scrisoare prin fax in care le propun o astfel metoda convenabila pentru ambele parti, adica concedierea mea in schimbul de a nu depune plangere...ei se vor putea folosi de aceea hartie impotriva mea in viitor?
nu cunosc legislatia in domeniu...ce m-ati sfatui sa fac?, cum sa procedez? multumesc
Multumesc pt raspunsuri.

Sa inteleg ca nu ar trebuii sa trimit acea cerere catre conducere de la Bucuresti prin care sa cer rezilierea contractului baza articoului 65/1 ?
In situatia data, cu neplata salarilor de atatea luni eu nu mai doresc sa continui munca la aceasta firma si nici nu vreau sa imi dau demisia deoarece asi dorii sa beneficiez de somaj pana imi gasesc alt job si la fel nici banii pe lunile restante nu doresc sa ii pierd.
Salut.
Am si eu o problema la locul de munca si nu stiu cum sa ii gasesc o rezolvare cat mai buna...
Nu am mai fost platit din luna noiembrie anul trecut si doresc sa imi reziliez contractul de munca, din cate cunosc daca imi dau demisia nu voi putea primi ajutorul de somaj. Mi s-a zis sa fac o cere catre firma din Bucuresti (noi suntem o sucursala) si ca doresc rezilerea contractului demunca conform articolului 65/1 si sa spun motivul pt care doresc si astefel voi putea beneficia de somaj.
Nelamurirea mea este:
- e corect ce mi-au sugerat sa fac?
- daca procedez astfel imi mai pot recupera salarul pe lunile restante?
- ce modalitate sa folosesc pt ami recupera banii si ami rezilia contracul de munca cu ei?

Multumesc.