avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere conform art.65/1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere conform art.65/1

Salut.
Am si eu o problema la locul de munca si nu stiu cum sa ii gasesc o rezolvare cat mai buna...
Nu am mai fost platit din luna noiembrie anul trecut si doresc sa imi reziliez contractul de munca, din cate cunosc daca imi dau demisia nu voi putea primi ajutorul de somaj. Mi s-a zis sa fac o cere catre firma din Bucuresti (noi suntem o sucursala) si ca doresc rezilerea contractului demunca conform articolului 65/1 si sa spun motivul pt care doresc si astefel voi putea beneficia de somaj.
Nelamurirea mea este:
- e corect ce mi-au sugerat sa fac?
- daca procedez astfel imi mai pot recupera salarul pe lunile restante?
- ce modalitate sa folosesc pt ami recupera banii si ami rezilia contracul de munca cu ei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 16 Martie 2010
Din punctul de vedere al angajatorului este corecta si benefica varianta propusa,pentru dvs insa nu
Sesizati oficial ITM
Ptr a va recupera salariile restante va trebui sa-i dati in judecata la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, sectia litigii de munca. Acest tip de actune este scutita de taxe.

Apoi, ptr a incheia raporturile de munca astfel incat sa beneficiati de somaj trebuie sa fiti concediat. Art. 65(1) este f bun ptr a beneficia de somaj.
Veti beneficia de un preaviz de 20 zile lucratoare pe parcursul caruia aveti dreptul sa lucrati 4 ore/zi fara a va fi afectate drepturile banesti.

Pt. neplata drepturilor salariale sesizati ITM-ul . In legatura cu modalitatea de incetare a raporturilor de munca nu va sfatuiesc sa face o asemenea cerere , pt ca articolul respectiv face referire la concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului , iar daca firma doreste acest lucru o poate face fara existenta unei cereri anterioare a dvs. . Chiar nu vad rostul unei asemenea cereri ...
adrianmarin a scris:

Pt. neplata drepturilor salariale sesizati ITM-ul .

ITM nu are atributii in a obliga angajatorul sa plateasca drepturile salariale. ITM va veni in control, ii va da probabil angajatorului o amenda si cam atat. Nu-l poate obliga asa cum face instanta.

Nu-l puteti obliga pe angajator sa va inceteze c.i.m in baza acelui articol ...

Alte discuții în legătură

Inchiderea punctului de lucru / concediere gravida ElenaCorina ElenaCorina Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni si angajatorul pentru care lucrez a fost evacuat din sediul unde imi desfasuram activitatea pentru neplata chiriei. ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca florin40 florin40 Astazi am primit dispozitia de concediere in baza art.65 aliniatul1 .Dispozitia avand data de 18.08.2012.Cand am primit cartea de munca a fost specificat in ea ... (vezi toată discuția)