avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchiderea punctului de lucru / Concediere gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchiderea punctului de lucru / Concediere gravida

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 6 luni si angajatorul pentru care lucrez a fost evacuat din sediul unde imi desfasuram activitatea pentru neplata chiriei. Acum am ramas acasa in concediu de odihna 6 zile, dar nici nu mai am unde sa ma intorc la birou din 5 dec.

El doreste inchiderea punctului de lucru din Cluj-Napoca si mi-a propus sa plec din companie "prin acordul partilor" in schimb eu vreau sa intru in somaj pentru ca mai apoi sa pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului.

Eu am anuntat in scris angajatorul conform legislatiei ca sunt insarcinata si el imi motiveaza ca nu ma poate concedia doar pe motivul inchiderii punctului de lucru deoarece mai are firma sediul social in Constanta. Este adevarat acest lucru ??? sau doar vrea sa ma dea afara mai repede sa nu mai astept eu inregistrarea la recom a inchiderii punctului de lucru ?

Daca accept sa mi se inchida cim-ul cu acordul partilor pot beneficia de somaj? Din putinele mele cunostinte stiu ca nu se accepta la somaj.


Eu ce sa fac sa fiu de acord cu "Acordul partilor" ?
pe langa asta nici nu mi-a virat salariul motivand ca nu mai are de unde.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 25 Noiembrie 2011
daca veti fi de acord cu incetarea contractului de munca prin acordul partilor, nu veti beneficia de somaj
daca se inchide punctul de lucru, solicitati incetarea contractului conform art. 65 al.1 Codul muncii: Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
Nu acceptai sub nici o forma acordul partilor.explicati-i angajatorului ca asa nu veti beneficia de somaj si , prin urmare nici de cic. daca este om o se inteleaga, mai ales ca este vorba de o luna.pe urma intrati in perenatal.

daca nu vrea , sa va concedieze legal.
pai tocmai i-am zis, si el ma intreaba pe mine ca "bine atunci si cum sa va concediez ca nu pot"

asta nu e treaba mea. In mod normal dupa inchiderea punctului de lucru ma poate concedia cu 65. aln. 1 nu ? sau cu art. 67 (este cel care prevede somajul )
Indiferent ca mai are sediu social in Constanta nu?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
ElenaCorina, utilizator
nu are relevanta ca mai are sediu in constanta. va poate inceta contractul de munca daca desfiinteaza punctul de lucru din orasul dvs. art. pt somaj este 65 al.1, art. 67 prevede ca drepturile dvs in caz de concediere
ElenaCorina a scris:

pai tocmai i-am zis, si el ma intreaba pe mine ca "bine atunci si cum sa va concediez ca nu pot"

asta nu e treaba mea. In mod normal dupa inchiderea punctului de lucru ma poate concedia cu 65. aln. 1 nu ? sau cu art. 67 (este cel care prevede somajul )
Indiferent ca mai are sediu social in Constanta nu?


Incetarea c.i.m. ca urmare a inchiderii punctului de lucru are ca temei art.65 alin.1 C.mun. si nu art.67 C.mun. ...

Art.67 C.mun. prevede posibilitatea salariatului concediaţ pentru motive care nu ţin de persoana lor de a beneficia de măsuri active de combatere a şomajului, precum si faptul ca poate beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca Elisabeta C. Elisabeta C. Buna ziua ! As dori sa stiu articolele din codul muncii, actual, pt. cazul in care se inchide punctul de lucru si angajatii vor fii dati afara. Punctul de ... (vezi toată discuția)
Concediere demisie liliannapopescu liliannapopescu buna ziua,sotul meu in timpul somajului a fost angajat la firma fratelui ...a mai beneficiat de cei 30%din somaj si o prima de 1000ron ,deoarece sediul firmei ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari ContSters334080 ContSters334080 Ma intereseaza atunci cand o firma isi inchide punctul de lucru ce drepturi vor avea angajatii din acel punct de lucru sau de vor face ei dupa inchidera ... (vezi toată discuția)