avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Buna ziua !
As dori sa stiu articolele din codul muncii, actual, pt. cazul in care se inchide punctul de lucru si angajatii vor fii dati afara.
Punctul de lucru are 4 angajati iar acestia vor beneficia de salariu compensatoriu?
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Elisabeta C., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 25 Ianuarie 2011
art.65
Dar trebuie urmata o procedura ca altfel cade in instanta
Art. 65 C.mun.:
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Art. 67 C.mun. :
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca claudiu_scarlat claudiu_scarlat In ce conditii un angajator poate concedia un angajat?La concediere,angajatul are dreptul sa ceara salarii compensatorii? (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului melcu79 melcu79 Angajatorul se foloseste de aceasta formula pentru a face concedieri. Acelasi angajator a mascat concedierile colective sub aceeasi formula si nu a platit ... (vezi toată discuția)
Concediere smadu nona maria smadu nona maria daca am fost concediata cu art.65 / 1 am dreptul la salariile compensatorii conform contractului colectiv de munca din cadrul institutiei unde am ... (vezi toată discuția)