avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizari

Ma intereseaza atunci cand o firma isi inchide punctul de lucru ce drepturi vor avea angajatii din acel punct de lucru sau de vor face ei dupa inchidera punctului de lucru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 10 Noiembrie 2014
1. Cand se inchide un punct de lucru inseamna ca s-au desfiintat locurile de munca respective iar salariatii pot fi concediati cu art. 65 di Codul muncii si pot beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Angajatorul le poate oferi alte locuri de munca cu care salariatii pot fi sau nu de acord.
In cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului , salariatii concediati pot avea urmatoarele drepturi :
- salarii compensatorii
- reducerea timpului de munca pe durata preavizului
- sa beneficieze de somaj daca indeplinesc conditiile prevazute de lege.

Acordarea salariilor compensatorii si reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi si obligatii artimon artimon Sunt angajat cu contract de munca pe , perioada nedeterminata intr-o societate multinationala-in decembrie 2014 (17-dec.2014)menegerul societatii mi-a ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, in cazul in care se desfiinteaza un post intr-o unitate, care sunt pasii de urmat??? cum pot proceda cu salariatii, pentru a nu intampina ... (vezi toată discuția)
Drepturi gabitag gabitag Ce drepturi are un angajat cand societatea la care lucreaza a intrat in insolventa? Va multumesc pentru raspuns! (vezi toată discuția)