avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

Buna seara,

in cazul in care se desfiinteaza un post intr-o unitate, care sunt pasii de urmat???
cum pot proceda cu salariatii, pentru a nu intampina probleme???
la doi salariati li s-au oferit alte doua locuri in cadrul unitatii, dar bineinteles pe alte pozitii si nu vor sa accepte. Tot la fel in acest caz cum pot proceda???
Ce documente sunt necesare ptr intocmire???
Multumesc,
O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 31 Decembrie 2011
1. In baza deciziei conducerii de desfiintare a posturilor respective procedati la concedierea salariatilor respectivi cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).

2. Acordati preavizul prevazut de Codul muncii si intocmiti deciziile de concediere.
1. Daca li s-a desfiintat posturile , atunci le trimiteti instiintarea de preaviz care va contine durata preavizului, data de incepere si de sfarsit a preavizului... De asemenea, in instiintare se poate face precizarea daca angajatorul are nevoie sau nu de prezenta salariatilor la locul de munca fara a le fi afectate celelalte drepturi.

2. Art.65 C.mun. nu prevede obligativitatea oferirii salariatilor concediati de alte locuri de munca vacante ....

3. Dupa terminarea preavizului veti elibera salariatilor:
- decizia de concediere
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata de la 01.01.2011 si pana la data incetarii c.i.m. , in cazul in care are carnet de munca ... in cazul in care nu are , atunci veti intocmi adeverinte de vechime pentru perioa lucrata
- adeverinta pentru somaj

4. Angajatorul va avea si obligatia:
- sa plateasca drepturile salariale aferente perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.
- sa plateasca salarii compensatorii daca cestea sunt prevazute in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in reg.intern ori in c..i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)
Cum concediez un angajat ? poolmat poolmat am o I.I. ,si nu mai pot plati 2 salariati . cum fac sa le desfac contractul de munca ? unul are contract pe perioada determinata [ am scris in contract ca e ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mariamt mariamt Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)