avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum concediez un angajat ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum concediez un angajat ?

am o I.I. ,si nu mai pot plati 2 salariati . cum fac sa le desfac contractul de munca ? unul are contract pe perioada determinata [ am scris in contract ca e de proba 3 luni , dar nu mi-a cerut asta si in REVISAL ,deci in REVISAL e trecut a perioada de un an ] ,iar celalalt e pe perioada nedeterminata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 18 Iunie 2011
Orice tip de c.i.m. poate inceta de drept, cu acordul partilor sau din initiativa uneia dintre parti.
In situatia dvs, puteti proceda la desfiintarea acelor posturi. Procedura concedierii individuale este urmatoarea:
1. Se emite decizie de desfiintarea a postului de catre titularul I.I..

2. Angajatorul notifica angajatului desfiintarea postului si acordarea unui preaviz de 20 de zile lucratoare conform prevederilor legale.

3. O data cu notificarea, angajatorul poate intocmi si decizia de concediere care trebuie sa contina motivele care determina concedierea, durata preavizului, .
In cazul concedierii individuale nu este obligatoriu ca decizia sa contina criteriile de stabilire a ordinii de prioritati conform art. 69 alin. (2) lit. d) din Codul muncii si nici lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate.
Notificarea insotita de decizia de concediere se trimite salariatului cu confirmare de primire.
Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii acesteia.

4. De asemenea, angajatorul poate emite decizia de concediere la terminarea preavizului.

5. La implinirea termenului de preaviz, contractul inceteaza urmand ca angajatorul sa inregistreze decizia de concediere in REVISAL si sa transmita REVISAL-ul la ITM la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post mariamt mariamt Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Decizie desfacere contract de munca. lauricafl lauricafl Buna ziua! Am primit pe data de 07 iunie 2010 notificarea prin care sunt anuntat de \"decizia societatii de a restructura posturile de ...\" Spicuiesc ... (vezi toată discuția)