avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi

Ce drepturi are un angajat cand societatea la care lucreaza a intrat in insolventa?
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 19 Septembrie 2014
Dati-ne detalii despre ce doriti exact sa aflati .

In principiu :
- salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

- salariile compensatorii se primesc numai daca sunt prevazute in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

- reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. deexemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz av trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.
Am C.I.M., formularul este standard . Sa inteleg ca voi beneficia si de salarii compensatorii?
Salariile compensatorii se primesc numai daca sunt prevazute in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se inchide firma - angajatul ce drepturi are zackyty11 zackyty11 in urma anuntului ca se inchide firma, ca si angajat de ce drepturi pot sa beneficiez: program redus de la 8 ore la 4 ore, presupunand ca imi caut de ... (vezi toată discuția)
Concediere de la firma aflata in insolventa 2nymaria 2nymaria Buna Ziua, Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care am fost concediat (ales aleatoriu) de o firma aflata in insolventa prin desfintarea postului am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua as dori sa intreb daca in perioada de preaviz in caz de concediere individuala se acepta concediu de odihna .ptr cele 20 de zile lucratoare ... (vezi toată discuția)