avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in perioada de preaviz

Buna ziua

as dori sa intreb daca in perioada de preaviz in caz de concediere individuala se
acepta concediu de odihna .ptr cele 20 de zile lucratoare care sunt trecute in
preaviz a se presta in program de lucru de 4 ore pe zi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 18 Iulie 2013
M-am chinuit sa inteleg si nu prea am reusit. Vorbim de concediu de odihna sau de prestarea a 4 ore pe zi? Oricum daca in caz de concediere angajatorul accepta in locul preavizului sa va luati concediu de odihna se poate. La incetarea contractului de munca ar trebui sa va plateasca zilele de concediu neefectuate. Sper ca am nimerit raspunsul la intrebarea dumneavoastra.
CO nu are nicio legatura cu reducerea timpului de munca pe durata preavizului.

Reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. deexemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz av trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.
aveti dreptate in CCM al societati este stipulat ca in perioada preavizului durata timpului de munca este redus la 4 ore pe zi fara a influienta salariul, eu ma refeream la situatia in care pe perioada preavizului salariatul isi pote lua zile de concediu de odihna daca doreste sa nu mai vina la sevici , respectiv CO aferent perioadei lucrate .
Doar daca angajatorul este de acord.
Pe perioada de preaviz se poate lua CO . In acest caz, acordarea CO trebuie aprobata de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului individual de munca,in comformitate cu dispozitiile art.86 alin(6) din legea nr 85/2006 coroborate cu dispozitiile art.65 alin(1) din legea nr.53/2003 andreeaalexandra24 andreeaalexandra24 Prin aceasta decizie mi se acorda termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare,dar tot odata mi se comunica ca in aceste 20 de zile lucratoare trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Se inchide firma - angajatul ce drepturi are zackyty11 zackyty11 in urma anuntului ca se inchide firma, ca si angajat de ce drepturi pot sa beneficiez: program redus de la 8 ore la 4 ore, presupunand ca imi caut de ... (vezi toată discuția)
Prevedere c.c.m florincristea07 florincristea07 In ccm era prevazut 4 ore de lucru,4 ore posibilitatea de a ramine liber pentru a-ti cauta de lucru.Dupa 10 zile libere,platite esti readus la lucru.Acele zile ... (vezi toată discuția)