Incetarea contractului individual de munca,in comformitate cu dispozitiile Art.86 alin(6) din Legea nr 85/2006 coroborate cu dispozitiile art.65 alin(1) din Legea nr.53/2003
Prin aceasta decizie mi se acorda termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare,dar tot odata mi se comunica ca in aceste 20 de zile lucratoare trebuie sa efectuez program normal si efectuarea celor 5 zile de concediu de odihna neefectuate pana la data terminarii acestui preaviz.Va rog sa-mi spuneti daca este legal!Va multumesc!
1. Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m.
Reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. deexemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz va trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.
2. Legea 85/2006 a fost abrogata de Legea 85/2014 care prevede :
art.123
...
(8) Dupa data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitorului se va putea face de urgenta de catre administratorul judiciar/lichidatorul judiciar. Administratorul judiciar/Lichidatorul judiciar va acorda personalului concediat doar termenul legal de preaviz. in cazul in care sunt incidente dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste concedierea colectiva, termenele prevazute de art. 71 si art. 72 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se reduc la jumatate.
...
3. Angajatorul nu va poate obliga sa luati CO in perioada de preaviz.
Firma in insolventa
Tempor
Buna seara,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: daca o companie este intrata in insolventa, administratorul judiciar poate da afara ... (vezi toată discuția)