avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in insolventa

Buna seara,

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: daca o companie este intrata in insolventa, administratorul judiciar poate da afara angajatii pe loc si fara preaviz? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tempor , utilizator 14:26, 5 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 85/2014
art.123
....
(8) După data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitorului se va putea face de urgență de către administratorul judiciar/lichidatorul judiciar. Administratorul judiciar/Lichidatorul judiciar va acorda personalului concediat doar termenul legal de preaviz. În cazul în care sunt incidente dispozițiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în ceea ce privește concedierea colectivă, termenele prevăzute de art. 71 și art. 72 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se reduc la jumătate.
.....
Multumesc! Termenul legal de preaviz este de 20 de zile, nu?
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Tempor, utilizator
Preaviz; minim 20 de zile lucratoare
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa- termen de preaviz privind concedierea Simona Maria Simona Maria Societatea X se afla in reorganizare judiciara, conform legii 85/2006; avand in vedere prevederile art.343 din Legea 85/2014 intrebarea este: in cazul ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa Diana_B Diana_B Buna ziua, In situatia in care o firma a intrat in procedura de insolventa ce se intampla cu contractele de munca suspendate ale angajatilor aflati in ... (vezi toată discuția)
Insolventa ceh hunedoara Jino_Marius Jino_Marius Astazi, 29.12.2015, CEH HUNEDOARA a depus cererea de intrare in insolventa, as vrea sa stiu daca la intrarea in insolventa se va mai respecta CCM-ul care este ... (vezi toată discuția)