Astazi am primit dispozitia de concediere in baza art.65 aliniatul1 .Dispozitia avand data de 18.08.2012.Cand am primit cartea de munca a fost specificat in ea incetat contract de munca conform art.55si57,deci se vede diferenta dintre cele doua dispozitii.Astazi cand am fost dupa adeverite pentru somaj mi sa cerut cartea de munca pentru a se face modificarile pe care ei le-au facut dupa ce au fost verificati de ITM..Eu nu am vrut sa le dau cartea de munca iar ei m-au amenintat ca nu voi putea beneficia de somaj.Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face in continuare.
Sper ca ati mentionat data primirii deciziei pe documentul in care s-a mentionat trimiterea acesteia dvs., de catre angajator.
Sesizati in scris ITM. Se va face o cercetare si ITM va intocmi un proces verbal in care va mentiona calea de urmat.
In sesizare mentionati ca doriti sa fiti informat in scris asupra concluziilor controlului efectuat.
Puteti deschide actiune in instanta civila - conflicte de munca (nu se platesc taxe de timbru) pentru refuzul angajatorului de a va elibera adeverinta pentru somaj.
AM PRIMIT ADEVERINTA PENTRU SOMAJ DAR EI AU SPUS CA NU O SA PRIMESC INDEMNIZATIA DE SOMAJ DECAT DUPA CE VOR FACE ACELE MODIFICARI .VA ROG SPUNETI-MI DACA AR TEBUI SA LE DAU CARTEA DE MUNCA.
Daca nu se face rectificarea in carnetul de munca nu veti obtine indemnizatia de somaj ... art.55 C.mun. nu ma da posibilitatea de a beneficia de somaj ..