avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de crestere copil

Buna - ziua va cer parerea intr-o problema delicata.In perioada septembrie 2008 august 2009 am avut contract pe peroioada determinata la o scoala de stat.Din 11 mai 2009 am intrat in concediul de crestere copil pana in 16 februarie 2011 cand copilul a implinit 2 ani.Intrebarea mea este cine trebuie sa imi completeze in cartea de munca incetare concediului de crestere copil mentionand faptul ca am intrat in posesia deciziei de incetare a concediului de la Agentia de Prestari Sociale Ilfov deoarece pe raza acestu judet locuiesc.Scoala nu imi completeaza cartea de munca pt ca nu mai sunt angajatul lor iar eu am nevoie de ea completata pentru dosarul de somaj.Ca urmare a acestiu lucru s-a pus problema de catre juristul AJOFM ilfov daca ma incadrez in prevederile legii pentru a beneficia de somaj in situatia in care in cartea de muca in data de 11 mai 2009 apar cu contractul de munca suspendat si apoi el in data de 31.08.2009 a incetat nemaipunand la socoteala ca mi s-au gresit datele de intrare in C.I.C. si nu aparea nici articolul de incetare a contractului de munca.Am fost la scoala pentru rectificarile necesare.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : daca este necesara completarea cartii de munca pt dosarul de somaj in cazul meu si dc mi se ia in considerare decizia de incetare la C.I.C - de la I.T.M Ilfov mi s-a comunicat ca dansii se ocupa numai de firme private si deci nu - mi poate opera in carte de munca deoarece am lucrat la o institutie de stat.
Cel mai recent răspuns: antoanella , utilizator 05:16, 25 Februarie 2011
1. Scoala unde ati avut CIM trebuie sa va completeze inregistrarile in carnetul de munca deoarece la data intrarii in CCC erati salarita acesteia.
2. Pentru Somaj este suficienta si decizia de incetare a CCC dar sa aveti in carnetul de munca inregistrata incetarea CIM pe perioada determinata (art.56j din Codul muncii.
Scoala refuza sa-mi completeze incetarea C.I.C deoarece spun ca nu mai sunt angajata lor deoarece mi-a incetat contractul pe durata determinata din 31.08.2009 .Iar articolul mi-a fost trecut ieri 82(2) de catre doamna secreatra la efectuarea modificarilor asupra greselilor facute de dumneaei , mentionez ca mi se gresise intrarea in c.i.c in loc de 11.05.2009 era trecut in c.m 11.04.2009.De la AJOFM ILFOV mi s-a spus ca nu as putea beneficia de somaj pt ca nu am incheiat in cm c.i.c.Va rog sa am sfatuiti unde m-as putea adresa , la ce foruri competente pt a mi se solutiona problema.Va multumesc.
un contract de munca nu poate inceta daca este suspendat - aici ptr. cresterea copilului pana la 2 ani . Art.60 codul muncii lit.e
trebuie sa va faca aceasta corectie (in cazul in care nu ati facut cere de reincepere a activitatii la 31.08. 2009) ,
contractul poate inceta dupa revenirea din CCCopil

iar despre somaj -
ar putea sa va faca decizie de concediere cu art 65 codul muncii .
dar aveti stagiu de cotizare inainte de intrarea in CCC ?
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
cicidaniela, utilizator
cicidaniela:
1. Nu i-ar folosi la nimic incetarea CIM cu art.65 din Codul muncii deoarece si incetarea de drept a CIM (art.56j din Codul muncii) ii confera acest drept.
2. Incetarea unui CIM pe perioada determinata se poate face si cu art.65 din Codul muncii dar numai inlauntrul termenului de aplicare al lui.

antoanella:
1. Faceti o sesizare la ISJ sa oblige secretara (si directorul scolii) sa-si faca datoria.
2. E simplu sa spui NU dar e mai complicat sa ajuti un om sa-si rezolve problema.
3. Cat priveste raspunsul dat de ITM este incorect. ITM verifica aplicarea legislatiei muncii de catre toti angajatorii (privati sau de stat). Faceti o sesizare scrisa la ITM si sa ne spuneti si noua ce raspuns, in scris, ati primit.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Intrunesc stagiul de cotizare inainte de intrarea in C.I.C mi s-a verificat la AJOFM situatia dar la fel s-au ivit probleme deoarece apaream cu viramente de bani desi eram C.I.C. Am mers la scoala pentru rectificare si mi s-a spus la fel ca s-a facut o greseala si s-a modificat stagiul in plus .Maine fac sesizare catre ISJ si ITM sper sa am sorti de izbanda desi am o oarecare reticenta deoarece d-na directoare a scolii este fost inspector iar secretara este fina directorului adjunctVa voi tine la curent cu rezultatul obtinut in urma sesizarii.

Alte discuții în legătură

Completarea cartii de munca florina 82 florina 82 Am fost angajata pe perioada determinata ca si profesor suplinitor calificat,intre 01.09 2008-31.08.2009 (mentionez ca anii anteriori am lucrat tot asa ,deci ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc dupa terminarea somajului ralucasinaia ralucasinaia intrebarea mea este daca pot primi somaj dupa acesti2 ani acordati pt cresterea copilului...m-am angajat in luna aug 2007.in ianuarie 2009 am ramas gravida,iar ... (vezi toată discuția)
Concediu pt crestere si ingrijire copil Carmen Curelea Carmen Curelea Va prezint un caz : Salariatul are cim pe perioada determinata 01.01.2004-31.12.2006. intra in CIC in mai 2006 pa in 15.07.2007 pt. primul copil (atunci ... (vezi toată discuția)