avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate krl

Activitate krl

Răspuns la discuția Dreptul la proprietate
ioana_cristea a scris:

usa incuiata din apartament o descuiati pur si simplu.
sunteti coproprietar!

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsuri, problema este ca nu am respectiva cheie...altfel spus sunt nevoit sa sparg butucul si vreau sa stiu ce implicatii juridice decurg din aceasta actiune.
In legatura cu masina ma poate sfatui cineva ce trebuie facut?
@ jurist Clement
Multumesc pentru urare.
Răspuns la discuția Dreptul la proprietate
Va multumesc frumos pentru raspuns,
Masina este pe numele tatalui meu. Nu am mentionat ca apartamentul a fost cumparat cu mult inainte de casatoria lor, nu stiu daca are relevanta. Succesiunea o deschid insa pana atunci cum pot rezva problema masinii si a usilor incuiate?
Cu multumiri
Buna ziua,

Situatia mea este una trista si sper ca voi putea fi mai linistit in urma unui raspuns din partea dumneavoastra.
Tata a decedat in urma cu 1 luna de zile si a lasat in urma lui un fiu (eu) si pe sotia lui cu care era casatorit de 7 ani (ea nu este mama mea biologica). Ca si avere se afla in discutie o jumatate de apartament care era pe numele lui (a doua jumatate este pe numele meu, deci nu se ia in considerare) si un autoturism care la fel este pe numele lui. Din pacate sotia lui a parasit domiciliul si a incuiat o camera din acest apartament si a luat si masina fara nici un fel de drept de apel. Nu o pot contacta sub nici o forma, a luat cu ea si certificat de deces si tot, eu am doar actele casei si pasaportul tatalui meu. Ce pot face in aceasta situatie, pentru a ma asigura ca nu vinde masina, si cum pot rezolva situatia cu camera inchisa sub cheie. Pot reclama la politie, disparitia autoturismului, sau incalcarea dreptului la propietate?
Va multumesc.