avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate nickalai17

Activitate nickalai17

Nu are rost sa-l dau in judecata pe fostul proprietar din mai multe motive. Unul ar fi faptul ca nu stiu adresa noua a acestuia iar cel de-al doilea ar fi ca suma totala pentur cele 2 luni nu depaseste 350 ron. Din ce am inteles de la administrator, asociatia doreste a-l da in judecata pe fostul proprietar pentru recuperarea creantelor. Acum nu cunosc legile Romaniei, dar nu cred ca exista vreun articol in care sa se specifice faptul ca fostul proprietar e obligat sa-si achite toate datoriile pana la instrainarea imobilului. Daca ar exista asa ceva atunci as putea sa-l dau in judecata, dar cum am zis mai sus nu are rost sa pierd timp si bani pe aceasta actiune.
Buna ziua,
Am cumparat un apartament in noiembrie anul trecut si am o problema cu asociatia de locatari. Cand am cumparat apartamentul fostului proprietar i s-a eliberat de la asociatie o adeverinta in care se mentioneaza ca are achitate toate datoriile afisate la zi( ultima luna fiind august eliberata la sf. lunii octombrie). Problema consta in faptul ca pe lunile septembrie si octombrie fostul proprietar nu a achitat cheltuielile de intretrinere din pricina faptului ca nu erau afisate. Nici in contractul de vanzare cumparare nu este mentionata vreo clauza referitoare la cine trebuie sa achite intretinerea pe cele 2 luni. Contractul de vanzare cumparare a intrat in vigoare de la 1 noiembrie. As dori sa stiu care este rolul meu in aceasta problema si ce trebuie sa fac pentru ca acele sa nu mai fie afisate luna de luna si implicit penalizariile aferente. Totodata as dori sa stiu daca administratorul a procedat corect, neluand in calcul cele 2 luni pe care nu era afisata intretinerea cand a eliberat acea adeverinta. Normal, nu mi se pare corect sa platesc pe cele 2 luni din moment ce nu am locuit acolo. Fondul de rulment al fostului proprietar nu acopera decat 20% din valoarea intretinerii pe cele 2 luni.
Legea 230/ art.20 (1) spune ca administratorul trebuie sa elibereze adeverinta numai cand proprietarul are achitate la zii toate cotele de contributie( adica pana la 1 noiembrie). El a eliberat-o doar pentru cotele de intretinere afisate in ziua eliberarii.
Exista vreo cale juridica de a rezolva aceasta problema?
Va multumesc si astept cu nerabdare o solutie in acest caz.