avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate msufana

Activitate msufana

Sunt cetățean străin, german, și dețin un apartament la casa din duplex, in Romania, și vreau să-l vând. Nu mă pot deplasa în Romania. Cum pot să-l vând ? Mulțumesc
Se poate face contract de întreținere cu doi copii?
Răspuns la discuția Impozit iesire din indiviziune
Iesirea din indiviziune s-a realizat prin proces, deci nu s-a facut de comun acord.
Mentionez faptul ca eu si fratele suntem proprietari pe teren si pe casa, iar din 1983 platim impozit la primarie atat pe casa cat si pe teren. Intrebarea mea se refera daca in acest caz pentru efectuarea dezmembrarii imobilului si terenului la cadastru (obtinerea unui numar cadastral) mai trebuie platit impozit la Finante.

Pe un teren, proprietari fiind eu si fratele, am construit in 1982 o casa conform unei autorizatii de constructie pe numele amandurora, duplex, pentru care din 1983 platim impozit. Casa este intabulata iar in extrasul de carte funciara figuram ca proprietari si eu si fratele.Anul acesta am avut un proces pentru iesirea din indiviziune, in urma caruia s-a dat o sentinta definitiva pentru un contract de tranzactie judiciara specificandu-se pentru fiecare partea ce-i apartine.Intrebarea mea este daca se percepe impozit pe acest fel de tranzactie judiciara?

Va multumesc anticipat