avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit iesire din indiviziune

Pe un teren, proprietari fiind eu si fratele, am construit in 1982 o casa conform unei autorizatii de constructie pe numele amandurora, duplex, pentru care din 1983 platim impozit. Casa este intabulata iar in extrasul de carte funciara figuram ca proprietari si eu si fratele.Anul acesta am avut un proces pentru iesirea din indiviziune, in urma caruia s-a dat o sentinta definitiva pentru un contract de tranzactie judiciara specificandu-se pentru fiecare partea ce-i apartine.Intrebarea mea este daca se percepe impozit pe acest fel de tranzactie judiciara?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: msufana , utilizator 11:47, 17 Martie 2010
vreti sa spuneti de fapt ca iesirea din indiviziune s-a realizat in baza unei tranzactii de comun acord ??
in acest caz, tranzactia se va intabula in CF , si fiecare dintre cei doi proprietari va plati impozit pe partea din teren atribuita conform tranzactiei .
Iesirea din indiviziune s-a realizat prin proces, deci nu s-a facut de comun acord.
Mentionez faptul ca eu si fratele suntem proprietari pe teren si pe casa, iar din 1983 platim impozit la primarie atat pe casa cat si pe teren. Intrebarea mea se refera daca in acest caz pentru efectuarea dezmembrarii imobilului si terenului la cadastru (obtinerea unui numar cadastral) mai trebuie platit impozit la Finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ovi961 ovi961 O zi buna va doresc! Am o serie de intrbari referitoare la iesirea din indiviziune. Dar mai intii povestea pe scurt. Mama mea impreuna cu fratele ei au ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de unul din mostenitori VONPAUL006 VONPAUL006 Am mostenit impreuna cu cei doi frati ai mei in diferite procente (s a facut succesiunea) un teren si o casa. Eu am ramas si locuiesc in ... (vezi toată discuția)