Am inteles ca nu se poate invoca uzucapiunea daca proprietarul terenului este de acord sa folosesc terenul. In cazul meu, nu am cerut acordul cu m-am instalat pe teren dar proprietara stie si aceepta situatia. Nu am cum sa dovedesc asta. Ar putea sa spuna ca m-a lasat sa-l folosesc si sa mi se respinga actiunea in instanta?
Terenul este in Bucuresti. Pe suprafata de 70 mp tata are chitanta de vanzare-cumparare din 1974 in care spune ce se vinde supratata de teren fara a se specifica in ce zona, strada, etc .Iar pe suprafata de 120 mp care figureaza la administratia financiara ca fiind proprietatea lui M.N, mi-am construit eu casa fara autorizatie. Am uitat sa adaug ca tata este inca in viata. Actiunea pe uzucapiune pot sa o fac eu ? Sau tata?Tata s-a mutata la tara acuma iar in casa lui locuieste un frate de-al meu. Subliniez ca sotia lui MN proprietara terenului ocupat de mine este vecina cu tata.Chitantele de plata a impozitului sunt p enumele ei desi eu am platit impozitul din banii mei.
Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a construit casa si a locuit acolo.Restul terenului a ramas nefolosit de proprietari iar dupa o perioada tata mi-a spus ca pot sa il folosesc si sa imi construiesc casa ca e liber. Mentionez ca un coproprietar a decedat iar sotia celuilalt este vecina cu tata. Ea nu s-a impotrivit, ba chiar imi zicea ca i-a venit decizia de impozit si sa merg eu sa platesc. Am platit impozitul eu dar pe numele proprietarilor. la randul meu si eu am construit o casa pe terenul acela fara autorizatie de constructie. Am tras gaze, apa, etc. Momentan in casa tatalui meu locuieste un frate de-al meu pe care l-am lasat sa isi extinda casa cu o incaper epe terenul ocupat de mine.Intrebarea mea este daca pot sa obtin dreptul de proprietate pe terenul respectiv, prin uzucapiune? Multumesc