avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate rasvan20

Activitate rasvan20

Răspuns la discuția Uzucapiunea de 30 de ani
Am inteles ca nu se poate invoca uzucapiunea daca proprietarul terenului este de acord sa folosesc terenul. In cazul meu, nu am cerut acordul cu m-am instalat pe teren dar proprietara stie si aceepta situatia. Nu am cum sa dovedesc asta. Ar putea sa spuna ca m-a lasat sa-l folosesc si sa mi se respinga actiunea in instanta?
Răspuns la discuția Uzucapiunea de 30 de ani
Terenul este in Bucuresti. Pe suprafata de 70 mp tata are chitanta de vanzare-cumparare din 1974 in care spune ce se vinde supratata de teren fara a se specifica in ce zona, strada, etc .Iar pe suprafata de 120 mp care figureaza la administratia financiara ca fiind proprietatea lui M.N, mi-am construit eu casa fara autorizatie. Am uitat sa adaug ca tata este inca in viata. Actiunea pe uzucapiune pot sa o fac eu ? Sau tata?Tata s-a mutata la tara acuma iar in casa lui locuieste un frate de-al meu. Subliniez ca sotia lui MN proprietara terenului ocupat de mine este vecina cu tata.Chitantele de plata a impozitului sunt p enumele ei desi eu am platit impozitul din banii mei.
Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a construit casa si a locuit acolo.Restul terenului a ramas nefolosit de proprietari iar dupa o perioada tata mi-a spus ca pot sa il folosesc si sa imi construiesc casa ca e liber. Mentionez ca un coproprietar a decedat iar sotia celuilalt este vecina cu tata. Ea nu s-a impotrivit, ba chiar imi zicea ca i-a venit decizia de impozit si sa merg eu sa platesc. Am platit impozitul eu dar pe numele proprietarilor. la randul meu si eu am construit o casa pe terenul acela fara autorizatie de constructie. Am tras gaze, apa, etc. Momentan in casa tatalui meu locuieste un frate de-al meu pe care l-am lasat sa isi extinda casa cu o incaper epe terenul ocupat de mine.Intrebarea mea este daca pot sa obtin dreptul de proprietate pe terenul respectiv, prin uzucapiune? Multumesc