Va rog sa-mi dati niste sfaturi de specialitate in legatura cu problema mea.
In anul 2006 am cumparat un teren de 500mp in stupini (brasov). Terenul are numar cadastral, este intabulat pe numele meu, este inscris la primarie si la admnistratia finaciara (platesc impozit), am extras CF pe el .
In anul 2008 am demarat actele pentru constructia unei case pe teren si in oct 2009 am obtinut autorizatia de constructie.
Problema a aparut in momentul cand am batut tarusii pentru delimitarea proprietatii (conform dosarului original de parcelare al proprietarului si a ridicarii topografice de la autorizatia de constructie), deoarece vecinul meu a spus ca hotarul nu este pe acolo (fizic pe teren el nu are nicio imprejmuire doar o linie a hotarului pe unde trece cultura lui de porumb).
Am fost la cadastru si am luat coordonatele topografice ale terenului vecin si topometristul mi-a confirmat ca hotarul este identic cu al meu (conform actelor de intabulare de la oficiu de cadastru).
Intrebarea este daca acest vecin ma poate opri din constructia casei cu vreo plangere civila sau vreo reclamatie.
Va multumesc si astept raspuns