avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate lordbobby

Activitate lordbobby

Răspuns la discuția din agresat am devenit agresor
Buna gasit in noul an!
Revin cu subiectul deschis anul trecut pentru a va prezenta ...finalul. Dupa aproape un an in care nimeni nu m-a intrebat nimic, am primit o "ordonanta" in care se spune: "in baza art. 249 alin. 1 Cpp rap. la art. 11 pct. 1 lit. b Cpp si art. 10 lit b1 Cpp, cu ref la art. 18-1 Cp si art. 91 al. 1 lit. c Cp, s-a dispus scoaperea de sub urmarire penala sub aspectul savarsirii infr. prev. de art 180 alin. 2 Cp si vi s-a aplicat amenda cu caracter administrativ in suma de 600 lei si ati fost obligat la plata cheltiuelilor judiciare in suma de 100 lei". Asa o fi procedura...
Ca sa-l citez pe Maestrul Nicolaescu: "Un fleac. M-au ciuruit!". Cu alte cuvinte tot vinovat ma considera... Drept urmare ma voi resemna, voi plati cele de mai sus si nu voi face contestatie, asa cum ar fi normal. E tardiv si inutil. E pacat ca un mincinos iese invingator iar eu care am declarat exact ce s-a intamnplat, fara ascunzisuri, incoerente sau cuvinte interpretabile sunt sanctionat. Asta ii va da si pe viitor certitudinea ca poate sa pacaleasca pe oricine si sa repete schema la infinit fara sa fie prins.
Multumesc celor care mi-au raspuns, raspunsurile voastre mi-au fost de un sprijin real in lipsa cash-ului necesar angajarii unui avocat, precum si celor care au deschis si administreaza acest site.
Tuturor, un an plin cu succese si bucurii!
Cu respect,
Aveti dreptate... este singura problema. Nu stiu cat de mult conteaza dar in afara de un test al tuturor cu "detectorul", unde sper sa se ajunga, nu vad alte probe. Pe cine sa gasesc dispus sa vina ca martor dezinteresat, sa piarda vremea prin tribunale sau pe la politie pentru o problema care nu e a lui. Nici nu mai imi aduc aminte fetele color de acolo. Ar fi penibil si jenant sa stau sa intreb in stanga si in dreapta, sa ma milogesc de unul sau de altul. O sa vad daca o sa ma reprezint singur (asta daca se poate... habar nu am) sau o sa gasesc un avocat care dupa ce studiaza dosarul (sunt si eu curios sa vad ce a declarat individul) sa-mi spuna daca poate demonstra faptul ca eu am fost agresat si am actionat in legitima aparare (parca asa este exprimarea) precum si ...onorariul. Pedeapsa pe care o pot primi e nesemnificativa fata de faptul ca am fost pus sub acuzare pe baza unor declaratii mincinoase (spun asta pentru ca daca s-ar fi declarat exact ce s-a intamplat sunt convins ca nu se ajungea aici). Momentan sunt super dezamagit de faptul ca prin minciuna si/sau evitarea adevarului poti acuza pe cineva iar organele abilitate "inghit galusca". Oricum la cum au decurs lucrurile la politie mai mult ca sigur asa vor decurge si in instanta. Asa ca...
o zi superba tuturor!
Dezamagire totala... Azi mi s-a adus la cunostinta ca sunt pus sub acuzare sau ceva de genu asta ...ca sunt invinuit pentru vatamare corporala. Nu a contat faptul ca reclamantul m-a agresat, nu a contat faptul ca am incercat sa evit un conflict cu un nebun iar apoi am incercat sa ma apar de el, nimic nu a contat. Bun reclamantul.... pe de o parte a reusit sa ma agreseze si sa ma provoace cu atitudinea lui violenta iar pe de alta sa-i convinga pe politisti ca el este victima. Pacat ca exista astfel de oameni si ca minciuna este mai credibila decat adevarul. O zi buna tuturor!
da... aveti dreptate. e foarte usor ca un grup sa se lege de o persoana (insotita sau nu) sa-l agreseze fara sa-i lase urme iar acesta din urma in incercarile lui de a se apara/feri de ei sa-i lase o vanataie/zgarietura unuia din grup (cu sau fara intentie ...nici nu stiu daca mai conteaza atata vreme cat esti supus unei astfel de presiuni). de aici pana la IML si plangerea penala nu-i decat un pas. sunt dezamagit de modul in care politistul a adresat intrebarile precum si de turnura pe care o poate lua acest dosar. daca nu mi se intampla acest lucru n-as fi crezut posibil asa ceva. data viitoare o sa stiu ca trebuie sa stau ca ...mielu la taiere si sa astept linistit politia. iar daca n-am vanatai mai bine sa plec linistit ca tot nu o sa ma creada nimeni. ...in ce lume traim!?
imi va fi foarte greu sa plec capul pentru ca el sa-si retraga plangerea. ar insemna sa ma recunosc vinovat de un scandal provocat de el. singura vina, pe care am si recunoscut-o, este ca din toata inclestarea aceea in care eu incercam sa ma eliberez si sa ma apar, el s-a ales cu un ochi vanat (l-am lovit cu sacul, cu vre-o parte a mainilor... nu stiu; stiu ca la un moment dat l-am vazut cu partea de jos a ochiului vanata). dar la cat de agresiv era nici telefon la politie nu puteam sa dau. ca sa-i zic "piua sa dau un telefon?". voi merge pana in panzele albe cu declaratia mea. ma cred ...bine. nu ma cred ..aia e. daca se merge pe principiul "doritului" la testul cu poligraful nici martora nici cel care m-a reclamat nu vor "dori". 100%. martora nici nu a venit atunci la politie, asa ca au avut timp suficient a se puna de acord in declaratii. iar daca nu ma cheama politia la o discutie n-am cum sa "ma confrunt" cu ei. ma gandesc sa incerc sa gasesc dovezi ca e recalcitrant si violent. e cu siguranta acel "ceva" care ne deosebeste si poate va arata adevarata cauza a plangerii. faptul ca el a fost la scoala sa ceara pedepsirea copilului meu (in urma conflictului de pe strada) poate dovedi ceva in instanta? inca ceva.... cam care e tariful pentru un avocat intr-un caz ca asta?
Sunt perfect de acord cu dumneavoastra. la fel mi-a sugerat si politistul. eu nu am nimic impotriva sa se intample asa.problema sta in partea cealalta, din pacate. pana acum au mers si au pozat in victime peste tot. ce e grav si josnic din partea lor e ca au inceput cu reclamatii si presiuni pe la scoala si totul se rasfrange asupra copilului. la fel ca si dumneavoastra am abordat si eu problema ieri la scoala (dupa ce m-au/ne-au reclamat): nu trebuie sa sufere copii pentru ce s-a intamplat undeva in afara scolii intre doi adulti ...rude ale lor, important e ca ei sa-si vada de scoala si sa nu aiba de suferit din cauza unei ...prostii pana la urma. Asa cum am spus si repet: strang mana celuilalt fara resentimente dar daca el continua asa tind sa cred ca el/ei urmaresc altceva si toata intamplarea a fost premeditata ...(poate-s paranoic dar asa vad acum lucrurile). credeti ca mie-mi face placere sa adorm si sa ma trezesc zilnic cu grijile acestea? ...sa ma uit tot timpul in jurul meu iar in timpul orelor sa stau ca pe ace pana vine copilul sa-l duc acasa? ...sa ma gandesc ca poate pana la urma vrea bani iar eu (oricare ar fi suma) sa-l refuz stiind ca el a provocat tot scandalul si nu merita nici macar scuze?
multumesc mult pentru sfat si credeti-ma ...e tot ce-mi doresc: sa fim oameni (chiar daca vedem zilnic cum rasa umana se inraieste din ce in ce mai mult).
am mai aflat un amanunt care m-a ingrijorat si mai mult. persoana reclamanta e de etnie... chiar daca la culoarea pielii nu pare (trebuia sa-mi dau seama din comportament ce hram poarta). credeti ca asta ii va face pe politisti, procurori, judecatori samd sa vada lucrurile in favoarea lui ca sa nu fie apoi ei acuzati de discriminare sau persecutie? (deja din discutiile avute prin scoala cei de acolo se feresc sa zica ceva de familia respectiva (toate "tunurile" sunt doar pe mine) de teama unor acuzatii si ma gandesc ca la fel se poate intampla si in alte institutii)
sper si eu... dar cel mai mult sper sa-i prinda cu minciuna pe cei doi. numai asa se poate dovedi ca el a provocat scandalul. nu ma incanta deloc ideea de a plati in vreun fel sau altul pentru ca n-am facut altceva decat sa ma apar si sa-mi indepartez copilul de el. dar ghinionul meu ca atunci cand si eu si politistii veniti la fata locului am intrebat daca a vazut cineva ceva ...din peste 20 de persoane prezente nu a vazut nimeni nimic. exceptand-o pe isterica aceea.
multumesc mult...
deci pot sa-mi iau gandul de la poligraf... si de la modalitatea de a dovedi ce a fost cu adevarat.
am facut referire la martor in sensul ca acesta a aparut tarziu, in momentul in care cel care ma acuza suna la politie.
problema mea e ca nu pot dovedi ca el a inceput scandalul. cred c-am ...imbulinat-o.
multumesc oricum
Buna ziua
va rog sa-mi spuneti ce pot face si ce se poate intampla in cazul de mai jos.
ieri cand imi luam copilul de la scoala un bunic isteric a venit tipand si acuzandu-mi copilul de ...vorbe urate la adresa nepotului. vazandu-l asa vehement mi-am luat copilul si am plecat fara sa-i raspund. am parcurs vreo 10m timp in care el a urlat in continuare si dupa distanta asta m-a prins din urma si m-a bruscat, fiind foarte violent. la inceputul agresiunii am incercat sa plec, sa nu-i raspund. apoi am incercat sa ma apar. din toata povestea asta el a iesit cu un ochi vanat iar eu doar cu hainele deranjate. am vrut sa chem politia si intre timp a scos el telefonul si ma intreba de numarul de la politie. i-am sugerat sa sune la 112. apoi ...ce sa zic. la telefon a spus ca el este cel agresat. intre timp a inceput sa-i curga si sange din nas.... ce sa mai zic . arata de parca l-as fi batut cu intentie si se plimba pe trotoar sa-l vada toti de acolo. nici nu l-am atins in zona nasului sau a gurii iar ochiul este vanat clar din vina mea in incercarile de a ma apara (m-am folosit de un rucsac si de mainile cu care tineam rucsacul indreptat spre fata lui). martori ...nu s-a bagat nimeni din cei care erau acolo. in schimb a venit o femeie care a zis ca a vazut tot si vrea sa fie martora. eu prefer o testare cu poligraful. pentru ca altfel nu vad cum as putea dovedi ca am vrut doar sa ma apar de omul acela si daca este inteles cu femeia iar nu pot dovedi. n-am pile, avocati sau... cunostinte. n-am nici antecedente si nici amenzi de genul asta sau de alta natura civila sau penala. de aceea apelez la voi. politistul care ne-a luat declaratii mi-a zis ca daca nu ma inteleg cu omul ala sa-si retraga plangerea nu am ce sa fac. nu pot sa cred ca din agresat am devenit agresor si mai trebuie sa-l si despagubesc pe individ. e strigator la cer. oare judecatorii vor vedea lucrurile asa cum s-au intamplat?