Buna ziua
va rog sa-mi spuneti ce pot face si ce se poate intampla in cazul de mai jos.
ieri cand imi luam copilul de la scoala un bunic isteric a venit tipand si acuzandu-mi copilul de ...vorbe urate la adresa nepotului. vazandu-l asa vehement mi-am luat copilul si am plecat fara sa-i raspund. am parcurs vreo 10m timp in care el a urlat in continuare si dupa distanta asta m-a prins din urma si m-a bruscat, fiind foarte violent. la inceputul agresiunii am incercat sa plec, sa nu-i raspund. apoi am incercat sa ma apar. din toata povestea asta el a iesit cu un ochi vanat iar eu doar cu hainele deranjate. am vrut sa chem politia si intre timp a scos el telefonul si ma intreba de numarul de la politie. i-am sugerat sa sune la 112. apoi ...ce sa zic. la telefon a spus ca el este cel agresat. intre timp a inceput sa-i curga si sange din nas.... ce sa mai zic . arata de parca l-as fi batut cu intentie si se plimba pe trotoar sa-l vada toti de acolo. nici nu l-am atins in zona nasului sau a gurii iar ochiul este vanat clar din vina mea in incercarile de a ma apara (m-am folosit de un rucsac si de mainile cu care tineam rucsacul indreptat spre fata lui). martori ...nu s-a bagat nimeni din cei care erau acolo. in schimb a venit o femeie care a zis ca a vazut tot si vrea sa fie martora. eu prefer o testare cu poligraful. pentru ca altfel nu vad cum as putea dovedi ca am vrut doar sa ma apar de omul acela si daca este inteles cu femeia iar nu pot dovedi. n-am pile, avocati sau... cunostinte. n-am nici antecedente si nici amenzi de genul asta sau de alta natura civila sau penala. de aceea apelez la voi. politistul care ne-a luat declaratii mi-a zis ca daca nu ma inteleg cu omul ala sa-si retraga plangerea nu am ce sa fac. nu pot sa cred ca din agresat am devenit agresor si mai trebuie sa-l si despagubesc pe individ. e strigator la cer. oare judecatorii vor vedea lucrurile asa cum s-au intamplat?
1-Testul poligraf se intreprinde in anumite circumstante si numai in situatia dispunerii de catre autoritatile in drept,
Oricum nu are decat rol informativ ,fara a fi apreciat ca si proba in instanta
2-In audierea la organul de cercetare faceti referire la martor si solicitati in mod expres audierea acestuia.
deci pot sa-mi iau gandul de la poligraf... si de la modalitatea de a dovedi ce a fost cu adevarat.
am facut referire la martor in sensul ca acesta a aparut tarziu, in momentul in care cel care ma acuza suna la politie.
problema mea e ca nu pot dovedi ca el a inceput scandalul. cred c-am ...imbulinat-o.
multumesc oricum
sper si eu... dar cel mai mult sper sa-i prinda cu minciuna pe cei doi. numai asa se poate dovedi ca el a provocat scandalul. nu ma incanta deloc ideea de a plati in vreun fel sau altul pentru ca n-am facut altceva decat sa ma apar si sa-mi indepartez copilul de el. dar ghinionul meu ca atunci cand si eu si politistii veniti la fata locului am intrebat daca a vazut cineva ceva ...din peste 20 de persoane prezente nu a vazut nimeni nimic. exceptand-o pe isterica aceea.
multumesc mult...
am mai aflat un amanunt care m-a ingrijorat si mai mult. persoana reclamanta e de etnie... chiar daca la culoarea pielii nu pare (trebuia sa-mi dau seama din comportament ce hram poarta). credeti ca asta ii va face pe politisti, procurori, judecatori samd sa vada lucrurile in favoarea lui ca sa nu fie apoi ei acuzati de discriminare sau persecutie? (deja din discutiile avute prin scoala cei de acolo se feresc sa zica ceva de familia respectiva (toate "tunurile" sunt doar pe mine) de teama unor acuzatii si ma gandesc ca la fel se poate intampla si in alte institutii)