avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate IuliaMP

Activitate IuliaMP

Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
S-au afisat listele!
[ link extern ]
Felicitari Magda! De asemenea, felicitari tuturor celor care se regasesc intre primii 120 in lista!
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
andreea20122012 a scris:

andreea20122012 a scris:

am o mare rugaminte.dintre cei care au intrat sau se afla in primii 120 a lucrat cineva si a invatat in acelasi timp?
eu m am chinuit o groza cu examenul asta am si lucrat iar seara veneam obosita de la munca si stateam cu capul in carti.si am fost foarte dezamagita de rezultatul final.daca a fost cineva in situatia asta va rog sa mi raspundeti.poate asa ma gandesc ca altii au reusit si am o speranta in plus.
va multumesc.





Imi poate raspunde si mie cineva la intrebare????
Va multumesc


Buna!
Nu trebuie sa iti pierzi speranta. E intr-adevar foarte greu sa inveti si sa si lucrezi in acelasi timp, dar nu trebuie sa renunti. Eu am lucrat pana la 1 august cand mi-am luat concediu, iar luna august am dedicat-o invatatului. Si am citit doar din lege; doar daca nu intelegeam ceva mergeam la vreun tratat ca sa caut mai multa informatie.
Deci se poate si nu e cazul sa disperi! Reconstruieste-ti motivatia si mergi inainte!
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
Asa arata in codul pe care il citesc:

ART. 282^1
(1) Nu sunt supuse apelului hotărârile judecătoreşti date în primă instanţă în cererile introduse pe cale principală privind pensii de întreţinere, în litigiile al căror obiect are o valoare de până la 100.000 lei inclusiv, indiferent de calitatea părţilor, profesionişti sau neprofesionişti, asupra acţiunilor posesorii, acţiunilor în evacuare, a celor referitoare la înregistrările în registrele de stare civilă şi luarea măsurilor asigurătorii, asupra cererilor pentru repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare săvârşite în procesele penale şi în alte cazuri prevăzute de lege.
(2) Hotărârile instanţelor judecătoreşti prin care se soluţionează plângerile împotriva hotărârilor autorităţilor administraţiei publice cu activitate jurisdicţională şi ale altor organe cu astfel de activitate nu sunt supuse apelului, dacă legea nu prevede altfel.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
eu asa il am :

ART. 320^1*)
Judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei
Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.
La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaşte şi le însuşeşte, procedează la audierea acestuia şi apoi acordă cuvântul procurorului şi celorlalte părţi.
Instanţa de judecată soluţionează latura penală atunci când din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat.
Dacă pentru soluţionarea acţiunii civile se impune administrarea de probe în faţa instanţei, se va dispune disjungerea acesteia.
În caz de soluţionare a cauzei prin aplicarea alin. 1, dispoziţiile art. 334 şi 340 - 344 se aplică în mod corespunzător.
Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii. Dispoziţiile alin. 1 - 6 nu se aplică în cazul în care acţiunea penală vizează o infracţiune care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă.
Instanţa respinge cererea atunci când constată că probele administrate în cursul urmăririi penale nu sunt suficiente pentru a stabili că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat. În acest caz instanţa continuă judecarea cauzei potrivit procedurii de drept comun.


Răspuns la discuția Dilema MARE - admitere INM 2012
Va rog sa imi trimiteti si mie titlurile cartilor!
Răspuns la discuția admitere inm 2010
Nu au fost decat 5 puncte "din oficiu". La una din intrebarile la care s-a admis contestatia beneficiau de punctaj cei care au raspuns "a" sau "b" sau "a, b", celelate variante de raspuns fiind excluse de la acordarea punctajului. In aceste conditii se puteau obtine cu succes si 5 puncte - în baza intrebarilor contestate!
doniacris a scris:

Eu nu mai inteleg, ori m-am tampit, ori nu mai vad sa citesc.
Grila 1, intrebarea nr. 7
"Imprumutul de folosinta: - A. nu poate avea ca obiect bunuri nefungibile ... bla, bla"
In tratatul lui Deak - pag. 10 -:"Comodatul poate avea obiect numai lucruri nefungibile ...". Ma uit pe barem ... surpiza varianta "A" nebifata ...
Ma dor creierii ... de fapt cred ca imi iau foc:hammer:


Citeste mai cu atentie! Daca elimeni negatiile ramane: a)poate avea ca obiect bunuri fungibile /- deci varianta incorecta!
Răspuns la discuția Admitere INM 2011
adelykitt a scris:

MayeMaye a scris:

In alta ordine de idei, Laura, Iulia , Adelykitt, bine ati venit in randul viitorilor candidati pt inm 2011.

Multumesc! Sper sa colaboram si sa avem si noi dezbateri ca si cei de pe forumul admitere 2010... va imaginati, la ora asta au inceput de jumatate de ora examenul.... am si eu emotii pentru ei.... va dati seama, peste un an... o sa fim noi in sandalele/pantofii lor ....sa speram ca ale invingatorilor!!!:worthy:



Eu vreau sa incep prin a invata la cate 2 materii pe zi, civil/penal, acum sa vedem cum voi reusi, eu am si serviciu care nu are nici o legatura cu dreptul si au trecut cativa ani de la terminarea facultatii dar, zic ca "m-am copt' si acum sunt numai buna pentru admiterea INM:)
felicitari celor care deja au inceput sa invete si s-o tina tot asa!=D>

Si au am emotii mari pentru cei care dau acum examen! Poate ca emotiile de pe margine sunt chiar mai mari!
Cat despre invatat eu m-am impotmolit pentru moment in procedura penala! Sper sa reusesc intr-un termen rezonabil sa trec si de ea.
Si abia astept sa imi iau cateva zile de concediu ca vara asta fierbinte m-a terminat!
Răspuns la discuția Admitere INM 2011
MayeMaye a scris:

In alta ordine de idei, Laura, Iulia , Adelykitt, bine ati venit in randul viitorilor candidati pt inm 2011.

Puteti sa ma treceti si pe mine pe lista! Am avut o tentativa de a da si anul acesta, dar am renuntat cand am realizat ca nu am sanse reale!
Răspuns la discuția admitere inm 2010
In asteptarea raspunsului corect...:(
eu zic b... #-o#-o#-o