avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters136788

Activitate ContSters136788

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Adica abia in 18.11.2015, pot face iar scoala de soferi ?
Buna ziua, stie cineva sa imi explice si mie, dupa cat timp pot da iar pentru permis , avand in vedere ca aceasta este hotararea, nu-mi e clara situatia. Trebuie sa mai astept inca un an dupa ce am ispasit pedeapsa sau pot face scoala imediat ? Si dupa cat timp pot avea cazierul curat ?

"condamnă inculpatul () la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art.81 C.pen. suspendă condiționat executarea pedepsei de 1 an închisoare pe o durata de 3 ani, termen de incercare stabilit în condițiile art.82 C.pen. In baza art.359 C.pr.pen.atrage atenția inculpatei asupra dispozițiilor prev. de art.83 C.pen. a căror nerespectare determină revocarea suspendării condiționate a executării pedepsei. În baza art. 71 alin. 2 C.penal interzice inculpatei exercițiul drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a doua si lit.b C.penal. În baza art. 71 alin.5 C.penal constată suspendată executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a doua si lit.b C.penal pe durata suspendării condiționate a executarii pedepsei inchisorii. În baza art.189 C.pr.penala, onorariul avocatului din oficiu în cuantum de 200 lei, conform delegației nr. 4681/19.10.2011, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției în favoarea Baroului . În baza art.191 alin.1 C.pr.pen.obligă inculpata la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare "

pedeapsa a fost data in data de 18.11.2011
Buna ziua, am contractat impreuna cu fostul sot ( am divortat de 1 an) un credit de nevoi personale ( nu tin minte daca era inainte de casatorie), eu fiind coplatitor. Eu aveam 1 credit, el un credit si am unit cele 2 credite, refinantandu-le. Am divortat amiabil, de comun acord si ne-am inteles ( verbal) ca fiecare dintre noi sa platim jumatate din credit. Eu intre timp am ramas fara servici si vreau sa stiu ce se poate intampla daca nu mai achit jumatate din rata.
45 de zile de cand imi vine decizia acasa, sau de cand s-a pronuntat ?
Are cineva idee in cat timp trebuiesc platite cheltuielile de judecata ? Mi-a venit rezolutia pe data de 19.11.2011, adica am intrat pe site-ul tribunalului si am vazut acolo decizia, in posta nu am primit nimic inca.
edy05edy a scris:

multumesc mult pt raspuns :D

Si eu pana la urma mi-am platit probele de sange, care au costat 160 lei, nu cum imi spusese nenea de la politie in jur de 500-600 lei. Ma duc cu chitanta la politie, agent sef X imi spune ca in maxim doua zile o sa ma sune sa-mi comunice rezultatul. Dupa 3 saptamani in care am mai fost de doua ori si nimeni nu stia nimic, in sfarsit ma suna si-mi spune ca a iesit 1,20 la prima si 1,60 la a2a. Mentioneaza ca in vreo doua saptamani o sa ma sune sa merg sa dau declaratie si daca vreau sa-mi angajez un avocat, ceea ce nu o sa fac pentru ca nu ma dau banii afara din casa.
Acum, cine stie in cat timp o sa sune si cat o sa mai dureze toata treaba asta si ce pedeapsa o sa-mi dea. Chestia este ca intre timp m-am casatorit ( da, chiar de 1 an dureaza problema) si mi-am schimbat adresa si buletinul.
Raluka10 a scris:

Buna seara!

Am si eu o nelamurire. In data de 17 octombrie am intrat intrat intr-un scuar, eu fiind sofer, si nu s-a soldat cu victime, ci doar avarierea masinii. Masina nu era a mea, iar eu aveam o concentratie de 0.68 in aerul pur expirat, iar la analizele de sange a iesit prima data 1.29 si a doua oara 1.39. Am fost chemata sa dau declaratie pe 2 martie, si urmau sa vina si martorul plus proprietarul masinii pentru declaratii, ca sa ajunga dosarul meu in instanta. Nu am avocat, si nici nu vad rostul pentru care mi-as lua, pentru ca nu sunt acuzata decat de alcolemie, socotelile pentru avarierea masinii cu proprietarul au fost rezolvate prin notar si alte acuzatii nu mi se mai aduc. Nici nu voi cere recalcularea alcolemiei, pentru ca iar nu are nici un sens. Probabil urmeaza cu suspendare si anularea permisului. Dar executarea pedepsei intra in vigoare inainte sau dupa sentinta judecatoreasca? Adica daca se pune si perioada asta cat stau in asteptare. Si daca are cineva o idee, cazul meu se va solutiona dupa sau inainte devacanta judecatoreasca?
Tin sa precizez ca sunt studenta in anul 1, nu am mai avut antecedente de nici un fel. Sunt la prima abatare .
Multumesc frumos.

Aceeasi problema o am si eu, aceeasi alcolemie si toate cele. Pe mine nici in ziua de astazi nu m'au chemat nicaieri, cand ma duc la politie imi spun ca nu au venit probele de la IML si daca vreau sa vina mai repede sa ma duc sa mi le platesc. Cand am intrebat ce se intampla daca nu le platesc, mi s'a raspuns ca tre' sa astept sa fie platite de stat sau naiba sa ii pieptane.
Din octombrie nu mi'au dat dovada, raspunsuri, stau degeaba si nici pt permis nu pot sa dau. La noi ca la nimeni !!!
respekt6 a scris:

am si eu o intrebare daca stie cineva.
daca in termen de 6 luni nu iti vin probele de sange de la IML,
esti scos de sub urmarirea penala?

Si eu tot de prin octombrie astept vreo veste de la politie da' degeaba. Cand m'am dus sa ma interesez de dosar, era inca la sediu, asteptau sa vina probele de sange de la IML, pt ca nu m'am dus sa le platesc, sa le plateasca ei.
AM si eu o intrebare, de fapt mai multe..
In data de 29.11.2009, am avut un accident de masina ( fara victime, am intrat intr'o masina parcata, am reparat masina, proprietarul nu a depus plangere), fiind depistata cu o alcoolemie de 0,079 mg/l ( 0,79 in aerul expirat). Mi s'a retinut permisul de conducere si mi s'a dat o dovata in care scrie infractiunea si seria procesului verbal.
Dupa 2 saptamani m'a dus la politie sa intreb de dosar, insa nimeni nu stie nimic. Intrebarea mea este : la ce sa ma astept si daca imi v-a fi anulat permisul, in cat timp se prescrie cazierul ?
Au trecut 4 luni de atunci si nici un semn de la nimeni.#-o