avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit cu coplatitor.rate restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit cu coplatitor.rate restante

buna seara.ce se intampla in cazul in care nu am platit doua rate la un credit cu coplatitor.poate fi executat un teren proprietatea coplatitorului daca nu este intabulat?multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:25, 25 Octombrie 2012
Cam devreme sa ajungeti la executare silita dupa neplata a doua rate, dar nu imposibil.
Pt a executa silit bunurile coplatitorului, executorul judecatoresc trebuie sa ceara si sa obtina incuviintare de la instanta. Urmariti pe portalul instantelor de judecata dupa judecatoria de care apartineti, daca apare numele coplatitorului
Daca terenul nu e intabulat, e posibil sa nu se afle de existenta lui
Buna ziua, am contractat impreuna cu fostul sot ( am divortat de 1 an) un credit de nevoi personale ( nu tin minte daca era inainte de casatorie), eu fiind coplatitor. Eu aveam 1 credit, el un credit si am unit cele 2 credite, refinantandu-le. Am divortat amiabil, de comun acord si ne-am inteles ( verbal) ca fiecare dintre noi sa platim jumatate din credit. Eu intre timp am ramas fara servici si vreau sa stiu ce se poate intampla daca nu mai achit jumatate din rata.
Ori plateste fostul sot partea dvs si va actioneaza separat in instanta pt a recupera ce plateste in plus, ori va plati cat va putea sau deloc, in aceste cazuri banca direct sau prin mandatar va incepe procedurile in vederea executarii silite a veniturilor/ bunurilor dvs. Se va adresa unui executor, iar acesta dupa ce obtine incuviintare de la instanta, trece la executarea a ce prinde de la fiecare.. posibil ca in prima faza sa-i puna fostului poprire pe salariu, apoi sa caute bunuri comune si apoi proprii ale fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie bancara Iioara Iioara Buna seara! Ma adresez Dvs. cu o problema care e destul de complicata , in speranta ca ma veti ajuta.O sa incerc sa expun situatia cat mai scurt posibil: acum ... (vezi toată discuția)
Obligatii coplatitor madavas madavas Problema este urmatoarea: Am contractat impreuna cu fostul meu sot un credit pentru bunuri de consum, eu in calitate de coplatitor la vremea aceea. Dupa cum ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta coplatitor laura-jurist laura-jurist buna ziua un coplatitor ( nu girant) care refuza sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui credit, in solidar cu imprumutatul principal, poate fi ... (vezi toată discuția)